fbqIS: Näyttelijä Outi Alanen hävisi hovioikeudessa kiistan isävainaansa perinnöstä | Seiska
Outi Alanen hävisi hovissa

IS: Näyttelijä Outi Alanen hävisi hovioikeudessa kiistan isävainaansa perinnöstä

Kotimaa | 20.10.2021 08:44

Itä-Suomen hovioikeus on antanut päätöksensä näyttelijä Outi Alasen perinnönjakoriidassa. Uutisen kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. 
Monimutkaisessa kiistassa oli kyse siitä, oliko Outin isän päätös tehdä tyttärensä perinnöttömäksi perusteltu vai ei.

Hävisi käräjillä

Outi Alasen isän elinaikanaan tekemä testamentti rajasi tyttären ulos perinnön lakiosasta. Asiaa käsiteltiin käräjillä, ja käräjäoikeuden mukaan isän tahto sulkea Outi perinnöstä oli perusteltu. Oikeuden mukaan tuli näytetyksi toteen, että Outi Alanen oli piinannut isäänsä tämän elinaikana pitkäaikaisesti erilaisilla
häirtisevillä yhteydenotoilla. Isän ja tyttären välit olivat niin tulehtuneet, että vuonna 2014 Outille langetettiin lähestymiskielto.

Hovioikeus ei myöntänyt asiassa jatkokäsitteylupaa. On mahdollista, että Outi Alanen hakee valituslupaa korkeimpaan oikeuteen. Jos näin tapahtuu ja korkein oikeus myöntää käsittelyluvan, käsitellään riitaa vielä kertaalleen. Jos korkein oikeus ei hylkää valitusluvan tai valituslupaa ei haeta, jää hovioikeuden päätös voimaan. Se tarkoittaa, että jutun häviämisen lisäksi Outin kontolle lankeaa suuri summa oikeuskuluja.

Outi Alanen vuonna 2006
Näyttelijä Outi Alanen arkistokuvassa (2006)

Lakiosan epääminen rintaperilliseltä on melko harvinaista, mutta ei tavatonta. Tyypillisesti vanhempi voi poistaa lapsensa perinnönsaajien joukosta,
mikäli tämä on syyllistynyt törkeään rikokseen, elää erittäin epämääräistä elämää tai on vakavasti loukannut vanheempaansa tämän elinaikana.

Lue myös: Muistatko vielä takavuosien tähtinäyttelijä Outi Alasen? Tältä hän näyttää nykyään: hassu välikohtaus hämmästytti Helsingissä - "Aikamoista taistelua!"

Lue myös: Elina Knihtilä kyynelehti näyttelijäkollegan raiskauskertomuksen kuultuaan – Outi Alanen sivalsi tylysti Twitterissä: ”Tekopyhää!”

Teksti:Poutanen Pauli
Kuvat:Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!