fbq
Kotimaa
23.12.2016 11:02
Teksti: Anne Pennanen|Kuvat: Seiskan toimitus
mika pelkonen, imatra, lasosen 1. uhri
Imatran kolmoissurmaajaksi epäillyn ensimmäinen uhri: Herään vieläkin painajaisiin
Kotimaa
23.12.2016 11:02
Teksti: Anne Pennanen|Kuvat: Seiskan toimitus

Imatran kolmoissurmaajaksi epäilty Jori Lasonen, 23, syyllistyi ensimmäisen kerran raakaan väkivallantekoon maaliskuussa 2013. Hän saapui aamulla kello 6 Mika Pelkosen, 29, kotitalon ovelle ja pyysi Mikaa keskustelemaan kanssaan. Lasonen kaivoikin puukon povestaan ja alkoi silmittömästi iskeä Mikaa ympäri kehoa.

Mika sai 11 iskua ennen kuin onnistui päästä kotiovesta sisään ja lukita oven. Onnekseen hänen vanhempansa olivat kotona ja soittivat ambulanssin.

– Yksi isku puhkaisi keuhkoni ja yksi oli katkaista kaulavaltimoni. Olin pari viikkoa sairaalassa paikattavana.

Sairausloma jatkuu

Lasonen sai yli kolmen vuoden vankeutuomion, mutta istui ensikertalaisena vain 9 kuukautta. Joulukuussa hänen epäillään iskeneen uudestaan ja ampuneen kolme itselleen tuntematonta naista imatralaisen ravintola Vuoksenvahdin edessä.

jori lasonen, imatran kolmoissurmaaj

Mika oli kolmoissurmaan johtaneena iltana kavereidensa kuskina Lappeenrannassa, kun sai kuulla verityöstä. Kaverukset alkoivat heti arvuutella tekijää.

– Ampuminen kuolonuhreineen itsessään oli jo kamala uutinen, mutta sokki iski, kun sain kuulla tekijän nimen. Jotkut tutut ovat kysyneet, miten tämä muka minuun voi vaikuttaa niin voimakkaasti. Herään vieläkin usein painajaiseen siinä kohdassa, kun ensimmäinen veitsenisku osuu, Mika kertoo apeana.