Alexi Laiho

IL: Kitaristilegenda Alexi Laihon hautaamisesta ilmiriita lesken ja omaisten välillä

Kotimaa | 08.03.2021 17:33

Viime joulukuussa 41-vuotiaana menehtynyttä kitaristisuuruutta Alexi Laihoa (oik. Markku Uula Aleksi Laiho) ei ole vieläkään päästy siunaamaan haudan lepoon kertoo Iltalehti. Children of Bodom -yhtyeen nokkamiehen lesken Kimberly Gossin ja Alexin omaisten välille on kehittynyt moniulotteinen riita.

Lue myös: Muusikko Alexi Laiho on kuollut 41-vuotiaana: "Olemme sokissa ja järkyttyneitä"

Eroa ei vahvistettu

Kimberly ja Alexi menivät naimisiin 1.helmikuuta 2002, ja vaikka pariskunta lähtikin eri teille myöhemmin, ei avioeroa koskaan vahvistettu. Alexi oli kuolinhetkeensä asti suhteessa australialaisen Kelli Wright-Laihon kanssa ja pariskunta suunnitteli häitä yhdessä. Iltalehden haastatteleman kitaristisuuruuden sisko Anna Laiho kertoo, että koska avioeroa ei koskaan vahvistettu, on Kimberly edelleen juridisesti Alexin puoliso.

Alexi Laiho
Alexi oli ympäri maailman mainetta niittänyt kitaravirtuoosi.

– Kun Alexi oli elossa, hän oli ihan hiljaa, mutta päivä kuoleman jälkeen alkoi ilmestyä vanhoja heilastelukuvia. Se oli epäkunnioittavaa meitä kohtaan ja Australian perhettä kohtaan, Anna kertoi puolestaan Ilta-Sanomille.

Lue myös: IS: Menehtyneen Alexi Laihon uskottiin menneen naimisiin australialaisrakkaansa kanssa - yllättävä paljastus rokkarin ensimmäisestä avioliitosta

Uurnaa ei ole vieläkään laskettu

Alexin hautajaiset järjestettiin 28.tammikuuta, jonka jälkeen hänet krematorioitiin paikan päällä Malmin kappelissa. Uurnaa ei ole kuitenkaan vielä laskettu, sillä leski on asianajajansa kautta estänyt tämän. Tammikuussa järjestetyt hautajaiset oli suunniteltu pidettävän vain perhepiirissä vallitsevan koronatilanteen ja Alexin toiveiden mukaan, mutta Kimberly ei suostunut jäämään hautajaisista pois vaan vaati alun perin kahta erillistä hautajaistilaisuutta.

Lue myös: Kitaristisuuruus Alexi Laihon hautajaiset järjestettiin lähipiirissä - leskeltä koskettava kirjoitus: "Täydellinen rakkaani"

– Emme ole olleet Kimberlyn kanssa tekemisissä 20 vuoteen, joten emme olisi halunneet häntä paikalle. Kun hän seurusteli Alexin kanssa, suhde oli hyvin riitaisa. Perhe oli helpottunut kun se loppui, Anna kertoi Iltalehdelle.

Anna kertoo Alexin hakeneen avioeroa vaimostaan, mutta tämä ilmoitti avioerohakemuksen nähtyään, että eron sattuessa ottaisi puolet kitaristilegendan omaisuudesta. Alexi veti avioerohakemuksensa pois ja yritti sopia Kimberlyn kanssa avioehdosta aina kuolemaansa asti – tuloksetta.

Leski vaatii uurnaa itselleen

Alexin uurna on nyt Iltalehden tietojen mukaan Helsingin seurakuntayhtymän tiloissa Malmilla. Perhe oli jo valinnut Malmin hautausmaalta kitaristilegendalle kauniin hautapaikan, sekä ison hautakiven jonka juurelle fanitkin voisivat jättää muistokynttilänsä.

Alexi Laiho
Alexi viimeiseksi jääneellä keikallaan Tavastialla uuden yhtyeensä Bodom After Midnightin kanssa.


– Alexi odottaa nyt hautaamistaan siellä. Uurnaa ei luovuteta kenellekään ennen kuin me päästään sopimukseen siitä, kuka Aleksin hautaa. Tämä on ollut vanhemmille tosi raskasta. He haluaisivat kuolleen poikansa hautaan kunniallisesti, mutta Kimberly estää sen. Hän haluaa itse laskea uurnan ja järjestää uurnan kanssa tilaisuuden, Anna kertoo.

Omaiset nostamassa kannetta

Anna kertoo lehdelle myös, että on vanhempiensa kanssa tullut siihen tulokseen että ainoa mahdollisuus on nostaa leskeä vastaan kanne käräjäoikeudessa. Alexi teki vuosia ennen kuolemaansa testamentin, jonka mukaan Alexin omaisuus menee kokonaisuudessaan hänen vanhemmilleen. Kimberly on aviopuolisona oikeutettu tasinkoon, mutta muu omaisuus määrätään testamentin mukaan.

Lue myös: Metallilegenda Alexi Laihon kuolinsyy selvisi – murheen murtama leski kertoi asiasta avoimesti: "Olisi ollut täysin estettävissä"

Kimberly julkaisi Instagram-tilillään tiedot Alexin kuolinsyystä viime perjantaina. Alexi kuoli alkoholin aiheuttamaan maksan rasvarappeutumiseen ja haiman sidekudostumiseen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kimberly Goss (@kimvoxrox)

Anna kertoo, että Alexin perhe pyysi leskeä olemaan julkaisematta tietoja. Juridisena aviopuolisona Kimberlyllä kuitenkin on oikeus vaatia tiedot kuolinsyystä ja näin hän myös teki.

– Aleksi halusi eläessään pitää omat terveystietonsa pois julkisuudesta. Sen perusteella mekin perheenjäsenet päättelimme, ettei hän olisi halunnut näitä tietoja julkisuuteen. Valitettavasti mielipidettämme ei tässä asiassa kuunneltu. Vahinko on tapahtunut. Se on sääli, koska olisimme toivoneet, että Aleksi oltaisiin muistettu musiikillisista ansioistaan, eikä heikkouksista, mitä hänellä oli.

Lue myös: Alexi Laihon poismeno järkyttää maailmalla - näin hänet muistetaan
 

Teksti:Ida Herranen
Kuvat:Juha Metso, All Over Press, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!