fbq
Kaisa Mäkäräinen

Hurja loma! Hiihtolegenda Kaisa Mäkäräinen on huippukunnossa - pystyisitkö itse?

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen, 39, lopetti kansainvälisen uransa vuonna 2020, mutta se ei ole hidastanut uhreilijan tahtia - päinvastoin.

Kaisa julkaisi Instagram-sivullaan kymmenen kuvan sarjan huikeista vuoristomaisemista Italian Dolomiiteilta. Kaisa kertoo hänen ja retkikumppaneidesta vaeltaneen kuuluistan Alta Via 2 -reitin, jonka pituus on 162 kilometriä.

Upeisiin kuviin Kaisa on ikuistanut itsensä ja ystävänsä jylhissä näkymissä. Ensimmäisessä kuvassa hiihtäjä poseeraa iloisena yhden reitin kuuluisimmista näkymistä, Passo delle Farangolen edessä. Löytyy kuvasarjan keskeltä myös hauska otos vuoristossa asustelevasta lehmästä.

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen paljastaa: Tulossa iso elämänmuutos – ”En halua rakentaa draamaa!”

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tahti on Kaisalla ja kavereilla ollut hurja.

- Brixenistä Feltreen kuudessa päivässä. Tänä vuonna emme voineet mennä Marmoladan yli, koska jotkut reitit oli suljettu, hiihtolegenda kertoo kuvatekstissä vapaasti suomennettuna.

Oppaissa yli 160 kilometrin matkan kerrotaan kestävän 11-14 vuorokautta, eli retkikunta on tehnyt vaelluksen puolikkaassa ajassa. 

Urheilijakaunotar Kaisa Mäkäräinen avoimena perhearjestaan: ”Lapsi ei mahdu elämäntilanteeseeni!”

Kaisa kertookin, että poppoo liikkui 4-9 tuntia päivässä reput selässä, ja yöpyi vuoristomajoissa.

- Kuntoni oli sopiva tähän, sillä intensiteetti oli matala, mutta olisin ehdottomasti tarvinnut enemmän jalkatreeniä ylä- ja alamäkiä varten, Kaisa myöntää kuvatekstissä.

- Viimeiset kolme päivää olivat kivuliaat oikealle reidelleni..

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Pienistä kivuista huolimatta reissu on ollut onnistunut.

- Mukava kokemus, kauniit Dolomiitit, täysin uusia reittejä, innostavia via ferrata -reittejä, loistava sää, söpöjä rifugioita (suom. vuoristomaja) ja voimakkaat ja kivat kanssavaeltajat. Täydellinen loma! Kaisa luettelee onnellisena.

Hurjat palkintorahat tienannut Kaisa Mäkäräinen: ”Ampumahiihdossa naiset ovat tasa-arvoisia miesten kanssa!”

Kuva: Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen asuu unelmiensa talossa suksihuoltajansa kanssa – ”Emme ole vielä päättäneet, lähteekö hän tulevalle kaudelle!”

Kaisa on ensimmäinen suomalainen, joka on voittanut ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun, ja näin huippukunnossa oleva suksijalka nousi suomalaisen urheilun kärkinimiin. Vuonna 2011 Kaisa myös voitti takaa-ajon maailmanmestaruuden. Hänet on valittu vuoden urheilijaksi. 

Kaisa on palannut kansainvälisen uran lopettamisenkin jälkeen laduille. Viimeksi hänet nähtiin vuonna 2021 SM-hiihdoissa, jossa hän voitti hopeaa vapaan hiihtotavan 10 kilometrin matkalla.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

200 000 euroa vuodessa tienaava Kaisa Mäkäräinen paljastaa: ”Olen huono rahankäyttäjä – jauhelihatkin ostan alehyllyistä!”