fbq
Kotimaa
21.12.2021 10:01
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen
helmi-leena nummela
Helmi-Leena Nummelan ihana jouluperinne hätkähdyttää: isä näki hurjasti vaivaa satumaailman luomiseen
Kotimaa
21.12.2021 10:01
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen

Näyttelijä Helmi-Leena Nummela muistaa lämmöllä idyllisiä lapsuudenperheen joulujaan. Hän haluaa tuoda niistä ripauksen omalle, vuoden ja kahdeksan kuun ikäiselle lapselleen.

- Koen aikuisena haikeutta, kun lapsuuden jouluihin ei enää pääse. Mutta olen hyväksynyt sen, että joulu on lasten juhla. Lapseni on vielä niin pieni, ettei ymmärrä joulusta, mutta aion jatkaa hänen kanssaan perheemme perinnettä mielikuvitustontusta.

Kun Helmi-Leena oli lapsi, hänen isänsä uskotteli, että perheen saunassa asui saunatonttu.

- Tonttu kirjoitteli mulle kirjeitä aina ennen joulua. Isä oli kirjoittanut kirjeet koukeroisella käsialalla vasemmalla kädellä. Kirjeen reunat olivat mustuneet, ikään kuin tonttu olisi polttanut ne saunanpesässä. Se oli niin ihana perinne! Mua jännitti joka joulu ihan sikana!

Jouluaattona saunasta löytyi tontun vihje, joka johti muihin vihjeisiin ja lopulta lahjan luo.

- Vaikka jossain vaiheessa tajusin, että kirjeiden takana on isäni, halusin uskotella hänelle tosi pitkään, että uskon tonttuun. En halunnut, että isä lopettaisi kirjeiden kirjoittamisen.

Lue myös: Tässä on Roope Salmisen ja Helmi-Leena Nummelan 80-neliöinen lemmenpesä – kuva!

Helmi-Leena Nummela
Helmi-Leena Nummela ja kumppaninsa Roope Salminen suunnittelevat muuttoa isompaan asuntoon. - Lapsemme tarvitsee oman huoneen.

Kolmiodraamaa televisiossa

Helmi-Leena tähdittää Syke-sarjaa sairaanhoitaja Jannican roolissa. Sarjan uusi, 11. kausi alkaa Ruudussa 6.1.2022.

Helmi-Leena kuvailee Jannican tulleen sarjaan ikään kuin sketsihahmona. Nykyään hahmo on vakavoitunut ja saanut enemmän syvyyttä.

Uudella kaudella Jannica koittaa rikkoa lääkäripariskunnan liittoa vokottelemalla Antti Luusuanimen näyttelemää sydänkirurgi Max Hanssonia sänkyynsä.

"Vampin" rooli flirttailuineen oli Helmi-Leenalle antoisaa näyteltävää. Juonikuvio tosin sai näyttelijän mietteliääksi.

- Ainahan sitä puolustaa omaa hahmoaan. Mutta tuntuihan se juonikuvio pahalta. Miksi minun pitää mennä sotkemaan noiden juttu? Pariskunnalla oli pitkä historia ja herkkä vaihe suhteessaan. Olihan se aika rujoa lähteä pokaamaan, Helmi-Leena analysoi sarjan käänteitä.