Aarne Tenkanen

Härskiä ratikkakuskia esittävä Kai Järvinen Aarne Tenkanen -hahmon synnystä: Nykyään suurin osa vitseistämme veisi raastupaan

Kotimaa | 21.06.2021 22:38

Kuvitteellinen hahmo Aarne Tenkanen tuli suomalaisille tutuksi jo 1990-luvun alussa radioaalloilta Kai Järvisen esittämänä.

Kain ura alkoi Gösta Sundqvistin kanssa tehdyistä useista radio-ohjelmista. Niistä kenties tunnetuin ja viimeiseksi jäänyt oli Koe-eläinpuisto.

Vuonna 2003 kuollut rakastettu ja omintakeinen iskelmänikkari Gösta Sundqvist on Tenkasen hahmon synty-syy, vaikka hahmo kehiteltiinkin yhdessä Kai Järvisen kanssa.
Vuonna 2003 kuollut rakastettu ja omintakeinen iskelmänikkari Gösta Sundqvist on Tenkasen hahmon syntysyy, vaikka hahmo kehiteltiinkin yhdessä Kai Järvisen kanssa.

Lue myös: Aarne Tenkanen nousi lavalle erikoisessa keikkapaikassa – laulava ratikkakuski vip-tilojen tarjonnasta: Olisi voitu järjestää myös pari sutturaa!

Radio-ohjelmiinsa Gösta kehitteli useita hahmoja, mutta rakastetuimmaksi jäi yhdessä Kain kanssa luotu helsinkiläinen sporakuski Aarne Tenkanen. Öristen puhuva ja viinaan menevä Tenkanen kommentoi maailmaa ja varsinkin naisia aika ronskisti.

– Nykyään suurin osa niistä jutuista veisi varmaan raastupaan, Kai Järvinen naurahtaa.

– Meillä oli kuitenkin periaatteessa vapaat kädet tehdä sellaisia ohjelmia kuin nyt sattui kulloinkin päähän juolahtamaan.

Teksti:Kai Merilä
Kuvat:Atte Kajova ja Lehtikuva
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!