Katso videot!

Hampaiden pesukin oli liikaa! Uupumus kaatoi Juhani Tammisen salakavalasti – vaimo kiskaisi kiekkoleijonan pois pimeydestä

Kotimaa | 10.04.2021 11:14

Sanotaan, että jokaisen suurmiehen takana seisoo nainen. Näin on myös Aurinkokuninkaana tunnetun Juhani Tammisen kohdalla, jonka valtakunta alkoi hiljalleen mustua mielestä. Elettiin syksyä 2009.

Uupumus hiipi niin salakavalasti, ettei värikäs kiekkomies edes itse havainnut sitä. Vaimo Mari Tamminen kyllä huomasi: rakkaassa aviomiehessä alkoi ilmaantua tälle hyvin epätyypillistä voimattomuutta.

– Vanhana maajoukkueen ja TPS:n kapteenina olen aina tottunut taistelemaan. Olen niin työorientoitunut ihminen, etten voinut kuvitellakaan väsyväni, Tami, 70, kertaa Seiskalle reilu vuosikymmen myöhemmin.

Lue myös: Paljonkertova kuva! Näin timanttisessa tikissä Juhani Tamminen oli huippuvuosinaan: ”Penkistä heittämällä 150 kiloa, tehkääpä nykypäivän veljet perässä!”

Kun Aurinkokuninkaan valtakunta synkkeni, apuun riensi madame Tamminen. – Vaimoni Marin tuki oli aivan korvaamatonta kuntoutumiseni kannalta, Tami kiittelee.
Kun Aurinkokuninkaan valtakunta synkkeni, apuun riensi madame Tamminen. – Vaimoni Marin tuki oli aivan korvaamatonta kuntoutumiseni kannalta, Tami kiittelee.

Klassinen burnout

Kaukalossa Tamin lanseeraama 60 minuutin paine on käsite. Hänen oma painekattilansa alkoi kuitenkin kaudella 2009–10 keittää kiehumispisteeseen. Lopulta tuli täydellinen stoppi: Jääkiekkoleijona numero 79 rojahti uupuneena sängynpohjalle.

– Se oli klassinen työperäinen burnout. Kaikki tuntui täysin ylivoimaiselta. En edes jaksanut pestä hampaita – koutsaamisesta puhumattakaan, Tami huokaa.

– Onneksi minulla on ollut kautta historian turkulaiset luottolääkärini, jotka kuuluvat alansa parhaimpiin. He totesivat tilanteen niin pahaksi, että leikki olisi syytä jättää kesken ja jäädä kotiin toipumaan. Näin myös tehtiin.

Lue myös: Aurinkokuningas esittelee valtakuntansa: Juhani Tamminen vie Seiskan Turkuun – ”Näillä maileilla ei viitsi eksyä räkälöihin”

Tamin kattila alkoi keittää yli kaudella 2009–10 hänen työskennellessään Vaasan Sportissa. –Olin yhtä aikaa sekä päävalmentaja että firman toimitusjohtaja. Se oli liikaa.
Tamin kattila alkoi keittää yli kaudella 2009–10 hänen työskennellessään Vaasan Sportissa. –Olin yhtä aikaa sekä päävalmentaja että firman toimitusjohtaja. Se oli liikaa.

Vellu Ketola riensi tueksi

Alkoi pitkä ja kivinen kuntoutus, jossa suurimpana voimavarana toimi oma vaimo. Tami lähes liikuttuu kuvaillessaan Marilta saamaansa tukea elämänsä synkimpinä hetkinä. Hän oli jo ehtinyt pelätä, olisiko pimeydestä koskaan poispääsyä.

– Uin syvissä vesissä. Olen kiitollinen siitä, että kotona odotti kaikista paras tukeni eli avioliittoni Marin kanssa. Hän kiskaisi minut pimeydestä pintaan. Ymmärsin, miten äärimmäisen tärkeää luottoihmisen tuki on silloin, kun on oikeasti tosi vaikeaa.

– Myös muutamat ystäväni tajusivat omalla tunneälyllään ottaa yhteyttä. Yksi heistä oli Vellu Ketola, joka otti Mersun alle ja tuli Porista päiväksi luokseni Turkuun. Häneltäkin saamani energia oli helvetinmoisessa roolissa parantumisessani.

Lue lisää Tamin toipumisesta burnoutista tuoreimmasta Seiskasta!

Teksti:Eetu Ampuja, Turku
Kuvat:Timo Korhonen ja Lehtikuva
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Katso video!

Vuokra- ja ruokarahat tiukassa! Marianne Kiukkonen elämästään yh-äitinä: Kadun, etten ollut enemmän läsnä poikani elämässä

Katso video!

Mr. Finland -suosikki Lauri Mäntysalo pääsee juhannuksena muotimaailman katseiden alle: Haluan kansainvälisen uran!

Katso video!

Huutokauppakeisarin suosikkimyyjä Mersu-Matti: ”Aki Palsanmäki himoitsee aarteitani” – katso video huikeasta kokoelmasta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!