fbq
Kotimaa
27.10.2021 11:55
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Timo Korhonen & Instagram
Olivia Ainali & Lenita Susi.
Faneja ympäri maailmaa! Sorjonen teki nuorista naisnäyttelijöistä tähtiä – suosio lähtemässä jo lapasesta: ”Eräs nimesi oman lapsensa minun mukaani”
Kotimaa
27.10.2021 11:55
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Timo Korhonen & Instagram

Syksyllä 2016 Yle TV1:llä alkanut Sorjonen pääsi Netflix-sopimuksen myötä maailmanlaajuiseen levitykseen. Kolme tuotantokautta käsittävä rikosdraamasarja tunnetaan kansainvälisesti nimellä Bordertown.

Tänään keskiviikkona ensi-iltansa saa myös Sorjosen elokuvaversio, niin ikään kansainväliseen levitykseen suunnattu sarjamurhaajatrilleri Sorjonen: Muraalimurhat.

Lue myös: Ville Virtanen sai erityiskohtelua Sorjonen-elokuvaa tehdessä – ”Se oli oma toivomukseni”

Katsojat ympäri maailmaa ovat päässeet seuraamaan Ville Virtasen näyttelemän rikostutkija Kari Sorjosen työskentelyä. Samalla tutuksi ovat tulleet myös nuoret näyttelijälahjakkuudet Olivia Ainali, 23, ja Lenita Susi, 25.

– Niin kauan, kun julkisuutta tulee sellaisten töiden takia, joiden takana seisoo, niin sehän on vain positiivinen asia, Olivia tuumii Seiskalle.

– Siitä tietää, että omalla työllä on ollut merkitystä, jos on jäänyt ihmisten mieleen. Mikään ei tunnu tekijälleen paremmalta kuin se, että ihmiset tykkäävät siitä mitä teet, Lenita lisää.

Sorjosesta tuttu Olivia Ainali, 23, on paitsi lahjakas näyttelijä, myös orastava muusikko. Hänen äitinsä on tunnettu harpisti Laura Hynninen ja isoisänsä maailmankuulu oopperalaulaja Jorma Hynninen.
Sorjosesta tuttu Olivia Ainali, 23, on paitsi lahjakas näyttelijä, myös orastava muusikko. Hänen äitinsä on tunnettu harpisti Laura Hynninen ja isoisänsä maailmankuulu oopperalaulaja Jorma Hynninen.

Kaduilla huudetaan nimeä

Alati kasvava suosio ja tunnettuus ovat heijastuneet näyttelijöiden siviilielämään. Olivia ja Lenita noteerataan nykyään missä ikinä kulkevatkin.

– Onhan se välillä jännittävää, kun kulkee kadulla ja yhtäkkiä joku alkaa huutaa nimeäsi. Siihen ei aina meinaa tottua, Lenita kertoo.

Lue myös: Tiesitkö? Jumalaisen kaunis suomalaisnäyttelijä Olivia, 23, on maailmankuulun oopperalaulajan lapsenlapsi: ”Ukki on varmasti vaikuttanut uraani”

Lenita kertoo Instagram-seuraajamääränsä räjähtäneen sen jälkeen, kun Sorjonen jysähti Neflixin myötä kansainvälisille markkinoille.

– Tosi iso osa seuraajistani tulee ulkomailta: Argentiinasta, Brasiliasta, Japanista. Minuun otetaan yhteyttä kaikkialta maailmasta. Se tuntuu hämmentävältä.

Olivian tavoin myös Lenita Susi, 25, vaikenee visusti henkilökohtaisesta elämästään. – Emme kommentoi!
Olivian tavoin myös Lenita Susi, 25, vaikenee visusti henkilökohtaisesta elämästään. – Emme kommentoi!

Lapsi nimettiin Lenitaksi

Näyttelijälahjakkuudet iloitsevat sosiaalisessa mediassa tulvivan palautteen sävystä. Se on kuulemma pääosin positiivista, kannustavaa ja muutenkin asiallista.

– Ihmiset ympäri maailmaa kertovat omia tarinoitaan, mikä hahmossani on koskettanut heitä. Yksi suuri hetki oli, kun joku kertoi nimenneensä lapsensa minun mukaani! Tällä sarjalla on selvästi ollut suuri merkitys, Lenita hämmästelee.

– Okei! Toi on jo aika kova, Oliviakin ihmettelee.

Lue myös: Harrikka ja golfmailat hankkimatta! 60 vuotta täyttänyt Ville Virtanen avautuu vanhenemisesta – näin Sorjonen-tähti pitää itsensä vetreänä

Olivia Ainali tekee näyttelemisen lisäksi musiikkia. Muusikkoperheen tytär opiskelee laulua Helsingin pop- ja jazz-konservatoriossa.
Olivia Ainali tekee näyttelemisen lisäksi musiikkia. Muusikkoperheen tytär opiskelee laulua Helsingin Pop & Jazz Konservatoriossa.

Myös orastavia muusikoita

Nuorilla kaunottarilla riittäisi satavarmasti vientiä, mutta kumpikin vaikenee visusti henkilökohtaisesta elämästään. Se kuitenkin tiedetään, että näyttelemisen ohella molemmat ovat kiinnostuneita musiikista.

Olivia opiskelee Helsingin Pop & Jazz Konservatoriossa muusikoksi pääaineenaan laulu. Koulun ohella hän tekee myös musiikkia.

– Tuotan, sävellän, sanoitan ja sovitan elektronista poppia. Taiteilijanimeäni en vielä kerro, sillä projekti on vielä kesken.

Lue myös: Ruotsia valloittava näyttelijä Ville Virtanen levittelee käsiään: Suosioni on täysi mysteeri

Omalla nimellään musiikkia tekevältä Lenitalta julkaistiin keväällä esikoiskappale. Vaaleaverikkö flirttailee sujuvasti eri musiikkigenrejen kanssa: hänelle maistuu niin perinteinen poppi, räppi kuin myös r’n’b.

– Me molemmat toivomme, että saisimme jatkaa näyttelemistä ja musiikin tekoa ammatiksemme niin pitkään kuin mahdollista.

Sorjonen: Muraalimurhat ensi-illassa keskiviikkona 27. lokakuuta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lenita Susi (@lenitasusi)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lenita Susi (@lenitasusi)

Tilaa Seiskan uutiskirje! »