Esitutkintapöytäkirjat julki! Näin suosikkiräppäri Mikael Gabrielin kiinniotto eteni - palkkatodistus salattiin 25 vuodeksi

Kotimaa | 05.03.2021 19:30

Tämän viikon keskiviikkona (3.3.2021) Helsingin Käräjäoikeus tuomitsi Mikael Gabrielin, 31, rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta 50 päiväsakon sakkorangaistukseen. Miehen tuloilla summa teki 2 800 euroa.

Asia juurtaa viime kesäkuiseen tapahtumaan, jolloin Seiska uutisoi tilanteesta ensimmäisenä. Tuolloin poliisin kaksi tunnuksellista partiota pysäyttivät Mikaelin Tesla-merkkisen sähköauton näyttävästi iltapäivällä Helsingin ydinkeskustassa Punavuoressa.

Lue myös: Räppäri Mikael Gabriel tuomittiin syylliseksi rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen!

Oikeudenkäynnin myötä esitutkintamateriaali ja syyttäjän syytelauselma tuli julki. Asiakirjoista selviää, että suosikkiräppäri myönsi kuulusteluissa käyttäneensä huumeita vain pari päivää ennen tapahtumaa ja hänet kuulusteltiin asian tiimoilta puhelimitse.

Lisäksi asiakirjoista selviää, että poliisi suoritti Miglun autoon laajamittaisen paikkaetsinnän Mäntymäen kentällä, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingin keskustassa aivan Olympiastadion välittömässä läheisyydessä.

Lue myös: Räppäri Mikael Gabrielille syyte rattijuopumuksesta

Papereista selviää myös, että mies päästettiin verikokeiden jälkeen vapaaksi, ja poliisi kuljetti hänet autonsa luokse kyseiselle kentälle, missä mies sai omaisuutensa takaisin haltuunsa ja sai jatkaa matkaansa. Pari tuntia tapauksesta räppäri päivitti somekanavaansa kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Epäili suosionsa olevan syy pysäyttämiseen

Esitutkintamateriaalista löytyy kohta, missä suosikkiräppäri kertoo, että hän olisi itse pysäyttänyt auton ennen poliisien puuttumista asiaan.

– Olin pysäyttänyt autoni hetkellisesti Albertinkadulle, koska havaitsin kevyenliikenteenväylällä maahan kaatuneen henkilön. Lähes samanaikaisesti poliisi ajoi viereeni ja hetken päästä pysäytti minut. Poliisi perusteli pysäyttämistäni, että halusivat tarkastaa ajokuntoni. Olen sitä mieltä, että poliisi pysäytti minut vain siksi koska naamani on julkisuudesta tuttu, Gabriel kertoi esitutkintapöytäkirjassa. 

Poliisi ei ole kommentoinut saati tuonut esiin esitutkinmateriaalissa Gabrielin puhumasta henkilöstä, joka olisi ollut räppärin itsensä mainitsema syy pysähtymiseen. Seiskan haltuun saamassa kuvassa, mitään tällaista ei myös näy.

Alla oleva otos on silminnäkijän ottama kuva viime vuoden kesäkuussa.

Pysäytys

Ei saapunut käräjille

Käräjäoikeus oli haastanut miehen saapumaan paikalle oikeudenkäyntiin, mutta niin mies kuin hänen asianajajansa eivät olleet paikalla eikä heitä kuultu etäyhteyden kautta.

Käräjäoikeuden tuomari ilmoitti paikalla olleille median edustajille oikeudenistunnon aluksi, että asia käsitellään syytetyn poissaolosta huolimatta ja tuomio annetaan myös saman tien. Vaikka mies loisti poissaolollaan käräjäoikeuden salissa, hän oli toimittanut oikeudelle palkkatodistuksen, jota oli vaatinut salattavaksi. Tuomari salasikin asiakirjan 25 vuodeksi henkilökohtaisten asioiden takia. Kyseinen paperi onkin julkinen siis vasta vuonna 2046.

Jokunen tunti ennen oikeudenkäynnin alkua Miglu jakoi avoimella Instagram-tilillään tarinat-osiossa videon, jossa hän oli pelaamassa jalkapalloa ystävänsä kanssa. Hän antoi jo videossa ymmärtää, ettei ole saapumassa käräjille ja oli merkinnyt videoon myös siitä kieliviä hashtag-viestejä. Tuomion tultua julki Miglu julkaisi uuden videon, jossa ilkkui ja kertoi, että naurattaa niin paljon, että pitää nauraa vaan.

Suosikkiräppäri tuomittiin vastaavista rikoksista vuonna 2018 myös sakkorangaistukseen.

Lue myös: Kaksi autoa?! Mersunsa öky-Teslaan vaihtanut Mikael Gabriel kruisailee avo-Porschella tatuoinnit vilkkuen!

Teksti:Olli Suominen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!