fbq
Annimari Korte

Energiajuomat saivat Annimari Korten ahdinkoon: "Pitäisi olla jopa K-18"

Aitajuoksija Annimari Korte, 34, kertoo omakohtaisesta kokemuksestaan energiajuomien kanssa.

 

Annimari Korte näki energiajuomqiin liittyvän jutun, mikä sai hänet pohtimaan kantaansa kyseisiin juomiin.

- Energiajuomat: Tuli uutinen vastaan energiajuomariippuvaisista nuorista, ja halusin kertoa tarinan: Join edelliset 4 vuotta joka aamu energiajuoman, sitä edelliset 10 vuotta joka aamu, kun oli varaa niihin. Pahoista univaikeuksista (vuonna 2019 esimerkiksi nukuin keskimäärin 4h yössä, aina unilääkkeiden avulla) kärsineenä oli tunne, että ”tarvitsee” aamulla energiajuoman, Annimari kirjoittaa Instagramissa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Urheilija teki päätöksen muuttaa juomatapojaan.

- Loppukesästä päätin lopettaa energiajuomien käytön, ne kun pilaavat hampaatkin muiden haittojen lisäksi. Koitin aluksi lopettaa heti täysin, mutta se ei onnistunut. Tuntui että energiajuoman juomisesta tulee vaan niin paljon parempi olo, ja ne ovat tosi hyvänmakuisia. Päätä särki, jos ei juonut aamuista energiajuomaa.

- Sitten kokeilin juoda kahvia (joka ei sekään ole terveellistä) pari viikkoa energiajuoman sijaan aamuisin, ja huomasin, että mun "energiajuomariippuvuudessa” ei ollut niinkään kyse kofeiinista, kahvi kun mulle pahanmakuisena ei piristänyt yhtään, energiajuomien juomisesta oli tullut vain tapa, ja niihin yhdistyi hyvä olo.

Lopulta Annimari päätti jättää myös kahvin.

- Kun sitten lopetin kahvinkin juonnin, aloinkin olla paljon pirteämpi koko päivän, eikä huonosti nukutun yönkään jälkeen ollut pahaa väsymystä, aituri miettii.

Nykyisin hän kertoo voivansa paremmin kuin ennen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Nyt 4 kuukautta olen juonut kofeiinia vain preworkoutissa ennen kovimpia treenejä, mutta muuten en ollenkaan. Ja olen ollut virkeämpi kaikki päivät ja nukkunut paremmin kuin koskaan! En enää halua mainostaakaan energiajuomia, mitä aiemmin tein, kun niitä join. Preworkoutin hyödyt suorituksiinkin tulevat paremmin esiin, kun kofeiinitoleranssi ei ole niin iso.

Voiko näin pienillä tuloilla elää? Huippu-urheilija Annimari Korte kertoo, kuinka paljon hänellä menee rahaa ruokaan

Lopuksi Annimari kertoo, että toivoisi energiajuomien myynnin ikärajoihin muutosta.

- Energiajuomiin minun mielestä pitäisi olla jopa K-18 raja. Oman kokemuksen perusteella siis suosittelen kokeilemaan, kuinka paljon virkistyy, kun lopettaakin päivittäisen kofeiinin käytön!

Instagram-päivityksen kommenttiosiossa keskustelu jatkui asian tiimoilta, ja moni kertoi myös omia kokemuksiaan energiajuomista.

"Nautittiin drinkkejä biitsillä 18 kiloa painavampana" - Huippuaituri Annimari Korte jakoi yllättävän muiston menneisyydestään

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy