Tommi Tuominen

Ei herkille! Kokkisota-tähti Tommi Tuomisen suuri suru: rakas Pati-koira kuoli traagisesti - kertoo järkyttävästä kuolinkamppailusta: "Olen syyttänyt itseäni"

Kotimaa | 14.10.2021 13:44

Kokkisota-ohjelmasta tuttu huippukokki Tommi Tuominen, 43, on kohdannut suuren surun.

Tommi kertoo Instagramissa, että hänen rakas koiransa Pati kuoli traagisesti yhdeksän- ja puolivuotiaana. Rakkaan kotieläimen kuoleman taustalla on murhenäytelmä.

Materiaali saattaa järkyttää herkempää lukijaa.

Lue myös: Huippukokki Tommi Tuominen tekee suomalaista ravintolahistoriaa: loi harvinaisen Michelin-ravintolan, joka teki 100 000 euroa voittoa – ”Ei ole varaa tehdä tätä tappiolla!”

Kahden Michelin-ravintolan omistaja kirjoittaa huomanneensa viime lauantaina (9.10.), että koira nilkuttaa takajalkaansa.

Katso kaikki kuvasarjan kuvat tästä linkistä.

Huolestuneena vein hänet yöllä töiden jälkeen eläinsairaalan päivystykseen tarkistettavaksi. Arvio oli niillä tiedoin polvivamma… diagnoosi oli ikävä kyllä väärä, Tommi kirjoittaa.

"Silloin minulla välähti"

Tommin mukaan jalan turvotus lisääntyi ja levisi vatsan alueelle  maanantaina. Eläinlääkärit eivät olleet keksiä syytä vaivalle, mutta ehdottivat selitykseksi käärmeen puremaa tai muuta myrkytystä.

Silloin minulla välähti, että olen nähnyt kotipihallamme jyrsijätorjuntalaatikon, Tommi kirjoittaa.

Koiran oireet täsmäsivät rotanmyrkkyyn, ja omistajien huoli oli suuri. 

Lue myös: Näin Michelin-kokki Tommi Tuominen juhli huimaa saavutustaan: 12 litran samppanjapullo!

Kun lähdimme kuljettamaan Patia tehohoitoon Vantaalle niin hänen vointinsa oli romahtanut. Hänen vatsansa ihosta tihkui verta, samoin kynnet. Silmät olivat myös veriset. Pati vietiin Vantaalle teho-osastolle hoidettavaksi ja toivo tehokkaan hoidon tuomasta helpotuksesta oli vielä olemassa. 

Hyvästä hoidosta huolimatta pahin mahdollinen puhelu tuli yöllä, Pati oli menehtynyt sisäiseen verenvuotoon.

Pitkä ja kivulias kuolema

Tommi kertoo, että jyrsijäkarkoitus oli aloitettu hänen taloyhtiötään piinanneen rottaongelman takia. Huippukokin mukaan tehtävään oli palkattu suuri tuholaistorjuntaan erikoistunut yritys, joka oli ripotellut laatikot pitkin pihamaata.

Laatikoita ei ollut kiinnitetty mitenkään. Asukkaille ei myöskään tullut MITÄÄN ilmoitusta hengenvaarallisen myrkyn käytöstä pihamaalla.

Tommi Tuominen ravintolassa
Tommi Tuominen on yksi Suomen ravintolahistorian menestyneimpiä kokkeja. Hän on saavuttanut Michelin-tähden Demo- ja Finnjävel-ravintoloilleen.

Yksi laatikoista oli Tommin mukaan jätetty pihalla olevan kasvimaan läheisyyteen. Hän kertoo syövänsä siellä kasvatettuja vihanneksia yhdessä naapuriperheen kanssa.

Rotanmyrkky aiheuttaa eläimille pitkän, huomaamattoman ja erittäin kivuliaan kuoleman sisäisen verenvuodon muodossa. Oireet alkavat vasta päiviä myrkyn nauttimisen jälkeen ja voivat olla pitkään täysin huomaamattomat ulospäin.

"Syytin itseäni"

Pävityksensä lopuksi Tommi ottaa kantaa jyrsijäkarkoituksessa käytettäviin menetelmiin.

Nämä myrkyt on saatava pois kotipihoiltamme! Myös myrkyttömiä vaihtoehtoja jyrsijäkarkoitukseen on olemassa. Täysin leväperäinen ja holtiton eläinten tappaminen ei voi olla tätä päivää!

Tommin mukaan myrkky tappaa rottien lisäksi muitakin eläimiä. Hän kertoo löytäneensä esimerkiksi kuolleita lintuja ja oravia pihaltaan.

Lue myös: Kokkisodan tähti Tommi Tuominen kokkaa kelloon katsomatta: Parisuhteet ovat menneet kiville!

Hän on soimannut itseään tapahtuneesta.

Olen syyttänyt itseäni siitä etten pystynyt suojelemaan Patia tältä. Tosiasia kuitenkin on, ettei siihen annettu mitään mahdollisuutta.

"Ennuste on hyvä"

Tommi kertoo, että hänen jättäessään sydäntäsärkevät jäähyväiset Patille myös perheen toinen koira testattiin myrkytyksen varalta.

– Selvisi, että myös hänen veriarvoissaan on merkkejä rotanmyrkystä. Hoito saatiin onneksi hänen kohdallaan aloitettua ajoissa ja ennusteet toipumisesta ovat hyvät, Tommi kirjoittaa.
 

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!