fbq
Bleiserin välistä pilkistää! Lola Odusoga poseeraa rohkeasti - muistuttaa kiusaamisen vaaroista: ”Yksi väärä sana voi vaikuttaa jonkun elämään pysyvästi” | Seiska
Kotimaa
21.04.2021 14:02
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Seiskan toimitus, Instagram
Lola Odusoga
Bleiserin välistä pilkistää! Lola Odusoga poseeraa rohkeasti - muistuttaa kiusaamisen vaaroista: ”Yksi väärä sana voi vaikuttaa jonkun elämään pysyvästi”
Kotimaa
21.04.2021 14:02
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Seiskan toimitus, Instagram

Mallilegenda ja median monitaituri Lola Odusoga, 43, on hurmannut suomalaisia 1990-luvulta asti. Vuoden 1996 Miss Suomi esitteli hekumallisia kurvejaan Instagramissa, kun julkaisi vetävän näköisen kuvan. 

Otoksessa hänen muhkeat muotonsa tulevat esiin avonaisen pikkutakin liepeiden välistä, koska hänellä ei ole sen alla kuin rintaliivit. Liivien alta pilkistää esiin yksi Lolan tatuoinneista, joka hänellä on ylävatsassaan. Julkaisullaan hän paljastaa, että on hankkimassa lisää ihotaidetta kroppaansa koristamaan. 

Lue myös: Mallilegenda Lola Odusoga julkaisi kuvan työmatkaltaan - Se oli tuntemattomalle somekommentoijalle liikaa: "Voin huonosti..."

Lolan päivityksellä on tärkeä sanoma ulkonäköpaineisiin liittyen, sillä hän on innoissaan varaamastaan tatuointiajasta. 

- Mä oon niin fiiliksissä siitä, ja koska kyseessä on mun keho, on se vain mun päätös ja mun elämä! Muiden mielipiteillä mun kehoon ei ole vaikutusta, enkä yhtäkään asiaa ja päätöstä tee elämässäni tuntemattomien tai muidenkaan mielipiteisiin perustuen muutenkaan. Malli- ja missiurani alussa vielä ikävä kyllä yritin tehdä, koska paineet oli kovat enkä tiennyt paremmasta, Lola muistelee.

Lue myös: Tärkeä viesti! Lola Odusoga sai epämääräistä kommenttia kurveistaan - latasi heti perään uimapukukuvan

Malliaikanaan hän kuuli paljon kommentointia ulkonäköönsä liittyen, eikä se ole helpottanut sosiaalisen median aikana. Kokemastaan ilkeilystä huolimatta vahvatahtoinen vaikuttaja ei anna sanojen lannistaa itseään. 

Kauniin kuvan on ottanut valokuvaaja Bo Strandén.

Kovaksi keitetty

Mallilegenda on joutunut kestämään kiusaamista koko elämänsä ajan, minkä takia hän ei enää helposti hetkahda toisten puheista. 

- Aiheet on olleet ihonväri, perhe, taloudellinen asema, hiukset, puhetyyli, vartalo ja eri osa-alueet siinä, reidet, rinnat, tatuoinnit ja koko. Aikuisiän julkisuus ja monet lehtijutut tahallisine ja harhaanjohtavine otsikoineen ovat kaikki tuoneet oman lisänsä soppaan, mutta 25 vuotta otsikoissa ja julkisen arvostelun kohteena on tehokas koulu. Tämä koulu toki mulla alkoi jo tuosta nuoruudesta, eli mun mentaalipuoleen et kommentoinneilla pääse kajoamaan

Lue myös: Lola Odusogan Instagram-tili kaapattiin! "Yhtäkkiä mut heitettiin pihalle ja menetin 25 000 seuraajaa!"

Lola pyrkiikin puhumaan heidän puolestaan, joihin kiusaaminen voi vaikuttaa. Siksi hän tahtoo herätellä ihmisiä, jotka eivät ymmärrä, kuinka vakavasta asiasta on kyse. 

- Tiesitkö, että toisten ulkonäön arvosteleminen, oli kyse sitten tatuoinneista, pukeutumisesta, kampauksesta tai vaikkapa koosta, niin se on aina väärin ja useimmiten haitallista? Se on kiusaamista, ja kaikki kiusaaminen, pienikin, se yksi väärä sana voi vaikuttaa jonkun elämään pysyvästi, ja seuraukset voi olla todella vakavat ja vahingolliset.

Hän nostaa esiin erityisesti sen, että kiusaamisesta seuranneet mielenterveysongelmat voivat aiheuttaa suurta haittaa yhteiskunnalle. Tällaisessa tilanteessa syypää on Lolan silmissä helposti havaittavissa. 

- Joissakin tapauksissa vastapuolelle aiheutuu pitkäkestoisia mielen ongelmia, jotka oireilevat myös fyysisesti. Silloin tapahtumasarjan alullepanijana juuri sinä vastuuttomalla kommentillasi olitkin se kuormittaja, eli katse peiliin! Hän lataa.

Lue myös: Kuin ehostettu! Lola Odusoga, 42, täysin ilman meikkiä - kuva aiheuttaa Vau-efektin!