fbq
Kotimaa
25.09.2017 07:05
Teksti: Anne Pennanen|Kuvat: Timo Korhonen
Tarja Smura ja Markus Haapasalo asuvat taas yhdessä.
Aviokriisinsä selvittäneet Tarja Smura ja Markus nauttivat taas yhteiselosta – upeat perhekuvat! ”Ihana nukkua taas yhdessä”
Kotimaa
25.09.2017 07:05
Teksti: Anne Pennanen|Kuvat: Timo Korhonen

Neljä vuotta sitten syyshäitään juhlineet Tarja Smura, 47, ja Markus Haapasalo, 46, asuivat yli kaksi vuotta erillään. Eronsa aikana he kuitenkin olivat jatkuvasti yhteyksissä vaikka asuivatkin kahdessa eri asunnossa. Pariskunta kävi parisuhdeneuvonnassa, jota he suosittelevat muillekin eripurasta kärsiville rakastavaisille.

Tarjan uusiperheessä on kolme poikaa.

Heinäkuussa Tarja lopulta palasi takaisin Markuksen ostamaan 142-neliöiseen rivitaloasuntoon, joka sijaitsee Tampereella. Uusioperheessä on kolme poikaa: Gabriel, 11, Samuel, 10, ja Raphael, 6. Tarjan esikoinen, 19-vuotias Angela, asuu jo omillaan.

Arki loksahti paikalleen

Tarja luopui heinäkuussa asunnostaan ja pakkasi tavarat siirtyäkseen normaalimpaan avioliittoon, vaikka hieman pelottikin. Toki hän oli talossa asumuseronkin aikana emännöinyt ja hoitanut omien lapsiensa lisäksi Samuelia, kun Markus teki pitkää päivää sairaalassa.

– Kaikki on mennyt todella hienosti, ja arki loksahtanut omaan uraansa.

Keskinäistä rakkautta ja läheisyyttä on yllin kyllin ilmassa. Kun Tarja luonteensa omaisesti touhuaa ja puhisee, tyytyy Markus myötäilemään. Toki vain tiettyyn pisteeseen asti, sillä molemmat ovat hyvin temperamenttisia.

Tarja ja Markus ovat intohimoisia luonteeltaan.

He myös hemmottelevat toisiaan lasten mentyä nukkumaan.

– Markus hieroo joka ilta jalkojani hänen ollessaan kotona. Minä puolestani hieron hänen hartioitaan. Läheisyys on meille todella tärkeää. Otamme nyt menetettyjä öitä takaisin. On ihanaa nukkua yöt taas yhdessä, Tarja kertoo pilke silmänurkassaan.

Markuskin on valmis myöntämään, ettei työnarkomanialla pidetä perhettä kasassa, vaikka se rahaa tuokin.

– Olen oppinut jarruttelemaan, enkä enää ota jokaista tarjottua ylimääräistä työvuoroa vastaan.

Lemmenlomat toimivat

Tarja haluaisi palata työelämään nyt, kun lapset eivät tarvitse häntä kaiken aikaa. Häntä pyydettiin viime syksynä kiinteistönvälittäjän töihin, ja hän innostui alasta.

– Asiakkailta saamani palaute oli kannustavaa. Valitettavasti jouduimme työkaverini kanssa sellaiseen tilanteeseen, ettei yhteistyö yksinkertaisesti toiminut. Olihan meitä varoitettu, että kiinteistönvälitysalalla on monenlaista yrittäjää, eivätkä pelisäännöt ole aina yhteisiä.

Tarjaa kokemus ei lannistanut vaan päinvastoin, ehkä seuraavassa paikassa hän onnistuu paremmin.

Tarja ja Markus viettivät häämatkansa Välimerellä.

Markus haaveilee pääsevänsä Tarjan kanssa Välimerelle risteilemään kuten he tekivät neljä vuotta sitten häämatkallaan.

Kriisinsä voittanut aviopari pystyy nykyisin järjestämään kahdenkeskistä aikaa jopa useammaksi päiväksi. Yhteiset ulkomaanmatkat ovat nyt entistää mieluisipia turhien riitojen hälvettyä.

– Olemme talvella lähdössä jonnekin lämpimään, mutta sitä ennen on Seiskan pikkujouluristeily marraskuussa.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »