fbq
Pamela ja Tommy

Arvostelu: Tällainen on Pamela Andersonista ja Tommy Leestä kertova uutuussarja

Playboy-malli ja Baywatch-tähti Pamela Anderson tutustui Mötley Crüe -rumpali Tommy Leehen losangelesilaisessa yökerhossa helmikuussa 1995. Salamarakastunut pari meni naimisiin Meksikon Cancúnissa vain neljän päivän kuluttua tapaamisestaan.

Keväällä pariskunta kuvasi yksityisen videon, jolla kaksi toistensa pauloissa olevaa aikuista nauttii kaikin tavoin toistensa vartaloista. Vain kahden hengen yleisölle tarkoitettu tallenne lähti kiertoon, kun Leelle kaunaa kantanut puuseppä Rand Gauthier varasti sen pariskunnan Malibun kodista lokakuussa 1995.

 Mikä povipommi! Pamela Andersonin kohutusta seksivideosta tulee tv-sarja: päänäyttelijä on kuin ilmetty Pamela

Aluksi Gauthier yritti kaupitella videota pornotuottajakaverinsa kanssa muille aikuisviihdelevittäjille, mutta kukaan ei halunnut ostaa varastettua tavaraa. Seuraavaksi kaksikko ryhtyi myymään videosta kopioita vastikään ihmisten koteihin rantautuneen keksinnön, internetin, avulla. Kaksikko jäi kuitenkin nuolemaan näppejään, kun piraattikauppiaat ja yksityiset henkilöt ryhtyivät myös levittämään videota eteenpäin. Lopulta tallenne levisi underground-kuriositeetista miljoonien pällisteltäväksi nettihurmoksen villeinä alkuvuosina.

Tommylle ja Pamelalle vuoto oli katastrofi, joka vahingoitti erityisesti Andersonin uraa. Lutkan polttomerkin saaneelle Baywatch-tähdelle tirskuttiin ja tämän kustannuksella pilailtiin Yhdysvaltain suosituimpia talk show -ohjelmia myöten. Samaan aikaan Mötley Crüe -rumpalin maine viriilinä rokkikukkona vain kasvoi.

Pmela
Lily James Pamelana.

Tänään Disney+-palvelussa ensi-iltansa saava Pam & Tommy hakee oikeutta pariskunnalle, jonka intiimi elämä vuodettiin luvatta koko maailman tirkisteltäväksi. Kahdeksanosainen sarja on vahvasti Andersonin ja Leen puolella – etenkin Andersonin. Tommy Lee saa sarjassa osansa kusipäänä, jonka öykkäröivä ja ylimielinen käytös kylvivät siemenen koko tapahtumaketjulle.

Viides avioliitto toden sanoo! Kaikkien aikojen povipommi Pamela Anderson nai koronavuonna turvamiehensä – tältä näyttää julkisuutta vältellyt kovanaama-Dan

pam ja tommy

Pamela saa kuitenkin täyslaidallisen sympatiaa. llmapiiri Yhdysvalloissa lähes 30 vuotta sitten oli maan valtamediaa myöten avoimen sovinistinen ja naisvihamielinen. Metoon jälkeisessä ajassa eläville Pam & Tommy onkin kuin sokeeraava kurkistus henkiseen kivikauteen, jossa lutkaksi leimaaminen ja miesten selkään taputtelu oli yhtä luonnollista kuin nopea nettiyhteys tänä päivänä. Pam & Tommy tapahtuu hitaasti käynnistyvien ja ujeltavien puhelinmodeemien aikana, mikä tuo sarjalle erittäin herkullisen retrolisän.

Sarja perustuu toimittaja Amanda Chicago Lewisin artikkeliin Pam and Tommy: The Untold Story of the World’s Most Infamous Sex Tape, joka julkaistiin Rolling Stone -lehdessä joulukuussa 2014. Käsikirjoittajat ovat hyödyntäneet myös Pamelan ja Tommyn omia kirjoja, kuten Leen 2005 ilmestynyttä elämäkertaa Tommyland. Siitä on peräisin yksin sarjan ällistyttävimmistä kohtauksista, jossa Lee käy lähes uskonnollista keskustelua puhuvan ja huomattavan isokokoisen peniksensä kanssa rakastumisestaan Pamelaan.

Moni yllättyi, kun Andersonin rooliin valittiin tyypillisen jenkkipovipommin sijaan brittiläisistä periodidraamoista ja Disneyn satuelokuvista tuttu Lily James. Päätös oli kuitenkin nerokas, sillä James tuo osaan aivan uudenlaista syvyyttä ja sielukkuutta. Sama pätee Sebastian Staniin, joka onnistuu kiteyttämään Tommy Leen kaikessa ärsyttävässä karmeudessaan ja hellyttävässä poikamaisuudessaan. Molempien näyttelijöiden hius- ja maskeeraussuunnittelu on myös käsittämättömän korkealuokkaista.
 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy