Anna Perho

Anna Perho osti ikivanhan talon ilman sähköä tai vettä - tältä siellä näyttää: "Tehtiin suuri päätös pienessä hutikassa"

Kotimaa | 22.06.2021 08:23

Toimittaja Anna Perho hankki viime kesänä Ypäjänkylältä perusteellista remonttia vaativan, 1800-luvun lopulla rakennetun hirsitalon.  

Anna perusti projektiaan varten Olipa_kerran_talo -Instagram-tilin, jonne Anna on päivitellyt remonttinsa edistysmisvaiheita. Annan talon somesivuille pääset kurkistamaan täältä.  

Viimeisimpänä päivityksenä omassa Instagramissaan Anna Perho kertoo talon kunnostamisen olevan "tolkuton projekti".

Tekemistä riittää

Seiska otti yhteyttä Anna Perhoon ja esitti tuoreelle urakoitsijalle muutaman tarkentavan kysymyksen.

Millä tavalla projekti on tolkuton, Anna Perho?

- Tässä on menty tunne edellä alusta saakka. Veljeni vaimo alkoi viime juhannuksena yllyttää talon ostamiseen, ja niinhän siinä sitten kävi, että tehtiin suuri päätös pienessä hutikassa. Vasta sitten alettiin ihmetellä, että mitä tuli hankittua. 

- Heti aluksi keittiön lattia piti purkaa, koska sen alta paljastui veden täyttämä kuoppa. Talossa ei ole vesijohtoja eikä kunnon sähköjä, eteisen välikatto repsottaa, kuistit piti purkaa… Sanotaanko, että ainakin tekemisen määrä on tolkuton. 

Lue myös: Äiti jouluaattona sairaalassa – Anna Perho muistaa edelleen lapsuutensa yllätyslahjan: Mieliala parani

Projektien hallinta sujuu

Anna kuvailee somessaan projektin olevan kaiken kaikkiaan todella laaja.

- Vesijohdot, viemäröinti, keittiön kalustaminen, kylpyhuoneen tekeminen ja lämmitys ovat pieni fraktio asioista, jotka on to do -listalla, Anna kirjoittaa Instagramissaan.

Ovatko nämä kuinka pitkään to do -listalla, häämöttääkö maaliviiva?

- Hah, ei todellakaan. Nyt koitetaan ensin saada keittiö ja kylppäri kasaan, ja sitten aletaan edetä muihin huoneisiin. Ulkorakennus on oma projektinsa, samoin saunaremppa, puutarha, ikkunoiden kunnostus… Anna listaa.

Lue myös: Anna Perho: Luen jokaisen Seiskan!

Onko turnausväsymystä nähtävissä remontin suhteen?

- Ei väsytä! Tätä hommaa tehdään sydämellä, ja se tekee sietämisestä kepeämpää. Olen lapsesta saakka unelmoinut omasta puuröttelöstä, ja nyt sitä ihanuutta sitten elämässä on. 

Vasara ja nauloja

Anna kehuu olevansa mainio projektien hallinnassa, joten vaikka hän ei omien sanojensa mukaan erota vasaraa naulasta, onnistuu häneltä lukuisten tv-tuotantojen ja hankkeiden kokemuksella asioiden koordinointi.

Joko tiedät vuoden kokemuksen jälkeen, mitä eroa on naulalla ja vasaralla?

- Kyllä tässä oppii joka päivä jotain uutta. Tiedän tällä hetkellä melko paljon esimerkiksi jätevesiasioista ja lattiarakenteista.

Lue myös: Anna Perho: Tämä haalari piilottaa viisi kiloa!

Vertaistukea, kiitos!

Anna kuuluttaa päivityksensä lopuksi Instagramissa vertaistuen perään. 

- Kiinnostaa kuulla, miten muut ovat selvinneet isoista remppaprojekteista. Miten etenkin jälkikäteen ajateltuna ohjeistaisit itseäsi? (Ja mua nyt).

Oisko foto kiva ylläri, vai millaista vertaistukea kaipaat?

- Tällä hetkellä ehkä eniten kiinnostaa keskeneräisyyden sietäminen. Toivon, että ei tule tehtyä tyhmiä virheitä vain kärsimättömyyden vuoksi. 

Viimeinen, pakollinen kysymys: Kestääkö parisuhde tämän kaiken?

- Kyllä se kestää. Olemme aika hyvä pari jutuissa, joissa tarvitaan yhdistelmä rauhallista järkeilyä sekä tulta ja tappuraa. Jätän lukijan päätettäväksi kumpi edustaa kumpaa, radiopomo Sami Tenkasen kanssa jo 15 vuotta naimisissa ollut Anna sanoo.

Lue lisää: Anna Perho ja Sami Tenkanen kuin morsiuspari: huippusuunnittelija loihti Annan Linnan juhlien asun - katso kuva!

 

Teksti:Anna Tenhu
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!