fbqAnna: Julkkiskokki Teresa Välimäki sai tietää isänsä todellisen identiteetin yllättävällä tavalla: "Loukkaannuin suuresti siitä" | Seiska
Kotimaa
01.12.2021 11:01
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Seiskan arkisto
Teresa Välimäki
Anna: Julkkiskokki Teresa Välimäki sai tietää isänsä todellisen identiteetin yllättävällä tavalla: "Loukkaannuin suuresti siitä"
Kotimaa
01.12.2021 11:01
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Seiskan arkisto

Kokki ja yrittäjä Teresa Välimäki kertoo Anna-lehdessä vaikeasta isäsuhteestaan.

Teresa kertoo vanhempiensa eronneen hänen ollessaan yläkoulussa. Teresan mukaan ero oli helpotus, ja hänen välinsä isäänsä lämpenivät hetkellisesti.

Lukion jälkeen Teresa lähti au pairiksi Sveitsiin. Täyttäessään 20 vuotta hän sai lahjaksi läjän suomalaisia lehtiä. Yhdessä lehdessä oli artikkeli transihmisistä, ja sen yhteydessä oli kuva Teresan isästä.

- Olen aina ollut hyvin suvaitsevainen, mutta loukkaannuin suuresti siitä, ettei isä luottanut minuun kertoakseen näin suurta asiaa. Se tuli täysin puskista. Keskustelin asiasta äitini kanssa ja kävi ilmi, että isä oli jo käynyt kaikki prosessit läpi ja korjannut sukupuoltaan. Hänellä oli uusi sosiaaliturvatunnuskin, Teresa kertoo.

Teresa keskusteli asiasta isänsä kanssa, mutta tämä väitti Teresan äitiä valehtelijaksi. Se loukkasi Teresaa entistä enemmän.

-Tuntui, ettei isä arvostanut minua tai luottanut minuun puhuakseen asiasta reilusti ja avoimesti. 

Keskustelun jälkeen Teresa ei pystynyt tapaamaan isäänsä. Tämä otti Teresaan yhteyttä muutamia kertoja, mutta puhelut eivät sujuneet ilman syyttelyä. Isä lupasi kirjoittaa Teresalle kirjeen, jossa selittäisi kaiken.

- Sitä kirjettä en koskaan saanut. Isäni menehtyi keuhkosyöpään vuonna 2011.