Aki Linnanahde sairasti koronan - kertoo nyt, miltä se tuntui

Kotimaa | 28.02.2021 18:01

Juontaja-toimittaja Aki Linnanhde, 42, on yksi heistä, jotka ovat saaneet positiivisen tuloksen koronavirustesteistä. Aki jäi koronakaranteeniin maanantaina (15.2.) perheenjäsenen tartunnan vuoksi. Samalla viikolla myös Radio Novan juontajalla todettiin koronavirustartunta.

Nyt lähes kahden viikon karanteenin jälkeen aki kertoo tunnelmiaan omalla Instagram-tilillään.

Omat oireeni olivat alusta asti lieviä. Jopa niin lieviä, että en meinannut tajuta niitä. Vasta selkä- ja jalkakipujen vuoksi valvottu yö sai tajuamaan, että pääkipu ja väsymys olivat niitä oireita, mies kertoo viruksen tuomista oireistaan.

Lue myös: Radiojuontaja ei välttynyt tartunnalta! Aki Linnanahteella todettiin koronavirus – kannustaa kaikkia toimimaan vastuullisesti: ”Menkää testiin lievistäkin oireista”

Jalkakipuja Aki kuvailee samanlaisiksi kuin miltä lapsena tuntuivat voimakkaat kasvukivut.

Kuume ei noussut missään kohtaa, keuhkoissa ei ollut tuntemuksia. Ei liioin ripulia. Makuaisistikin säilyi. Mainittujen kipujen lisäksi oli vähän nuhaa ja yskää, Aki mainitsee.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aki Linnanahde (@linnanahde)

Vakavia tapauksia lähipiirissä

Vaikka juontaja sairasti koronan suhteellisen lievänä, hän tietää omakohtaisista kokemuksista, ettei kaikilla käy näin hyvä tuuri.

Lue myös: Näin Aki Linnanahde pärjää kotonaan koronakaranteenissa: "Ei muuta kuin geeliä tukkaan"

- Tiedän tästä samasta tartuntaryppäästä myös perheen ulkopuolelta perusterveen henkilön, joka joutui tehohoitoon. Samoin tiedän tapauksia, joissa ollaan todella kipeitä, vaikka ei sairaalaan asti tarvitse mennä.

Aki kuvailee koronaa arvaamattomaksi. Hän haluaa ihmisten ottavan viruksen vakavasti mutta myös turhaa paniikkia lietsomatta.

Lue tästä Akin päivitys kokonaisuudessaan:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aki Linnanahde (@linnanahde)

Lue myös: Radiojuontaja joutui karanteeniin! Aki Linnanahteen perheessä todettiin koronavirustartunta: ”Tässä asiassa ei ole mitään noloa tai hävettävää”

Teksti:Milla Leinonen
Kuvat:Seiskan arkisto ja Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!