fbq
Tauski sai Afrikan matkalta ikävän tuliaisen.

Afrikasta palannut Tauski kiidätettiin sairaalaan: Tärisin, rukoilin ja huuto-oksensin!

Iskelmäveijari Tauski Peltosen, 56, valtasi hiljattain omituinen, pahaenteinen tunne. Hän oli ehtinyt olla vajaan vuorokauden kotonaan Raisiossa palattuaan viikon matkaltaan Gambiaan. Yhtäkkiä tuli tulipalokiire vessaan.

– Vatsa oli aivan s****nan sekaisin. Tärisin pöntöllä, ja samalla huuto-oksensin lavuaariin, Tauski kertoo Seiskalle.

– Sitten alkoi särky, joka säteili ja viilsi ympäri kroppaani, ja vatsa meni entistä enemmän sekaisin. Se oli aivan järkyttävää!

Sitä saa mitä tilaa! Tauskin painajaislennolla karut seuraukset: virkavalta vastassa Helsinki-Vantaalla – ”Jotain krokotiilinkyyneleitä se siellä vuodatti”

Tauski ei jäänyt tuleen makaamaan vaan hakeutui sairaalaan. Siellä otettiin verikokeet, joiden perusteella kohulaulajalla todettiin harvinaisen bakteerin aiheuttama ärhäkkä suolistotulehdus.

– He totesivat minun saaneen sen Gambiasta. Minulle syötettiin ravintoliuoksia tiputuksessa, minkä jälkeen minut lähetettiin kotiin.

Pian Tauski tuli entistä kipeämmäksi.

Afrikkalainen suolistotulehdus oli niin raju, että se vei Tauskin Turun yliopistolliseen keskussairaalaan tiputukseen.
Afrikkalainen suolistotulehdus oli niin raju, että se vei Tauskin Turun yliopistolliseen keskussairaalaan tiputukseen.

– Olin kolmisen päivää kotona jumalattomissa tuskissa ja pelkäsin. Kipu levisi vatsasta selkään, kädet vapisivat ja lopulta jalatkin menivät alta.

Nyt puhuu Tauski! Haukkui ensin vanhan rouvan todistuslausunnon, myönsi lopulta painajaismaisen paluulennon törkytapahtumat – ”Vedin rehellisen suomalaisen mieskännin”

Lopulta Tauskin 20-vuotias Jimmy-poika kuskasi isänsä takaisin sairaalaan.

– Siellä ei osattu sanoa juuta eikä jaata, koska kyseessä oli afrikkalainen bakteeri. Suomalainen lääketiede ei tiedä afrikkalaisbakteereista mitään.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Tauski kiittelee 20-vuotiata Jimmy- poikaansa siitä, että tämä tarkkaili kotosalla sairaan isänsä vointia. – Poika jaksoi valvoa, koska sanoin, etten uskalla olla yhtään yksin.
Tauski kiittelee 20-vuotiata Jimmy- poikaansa siitä, että tämä tarkkaili kotosalla sairaan isänsä vointia. – Poika jaksoi valvoa, koska sanoin, etten uskalla olla yhtään yksin.

Tauski lähetettiin jälleen takaisin kotiin.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni tuli treenattua rollaattorilla ajelua. Raahasin itseni kyynäräpäiden varassa vessaan tarpeille ja sieltä takasin sohvalle.

Sairaalareissujen jälkeen alkoi eräs Tauskin elämän ikävimmistä episodeista. Kotonaan kärvistellyt laulaja ravasi päiväkausia vessan ja sohvan väliä.

– Olin kaiken kaikkiaan 10 vuorokautta kokonaan syömättä ja juomatta. Puoli lasillista vettäkin tuli heti ylös.

– Lopulta istuin vain vessanpytyllä ja oksensin lavuaariin. Silloin ihan oikeasti luulin, että kuolen.

Herkistynyt Tauski joutuu hetken vetämään happea. Sitten hän jatkaa ääni väristen:

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Olen kuitenkin uskovainen kaveri. Olin kädet ristissä, ja rukoilin Jumalalta voimia, sillä olin niin kertakaikkisen loppu.

Ahdisteli ja vokotteli nuoria naisia, kaunottaret joutuivat vaihtamaan paikkaa lentokoneessa – Tauskilta uskomaton selitys törkytouhuilleen: ”Kuten Irwin sanoi…”

Kurimuksen kestettyä 10 vuorokautta Tauski sai lopulta hieman kiinteää ravintoa pysymään sisällään. Siitä alkoi hidas toipuminen, joskin olo oli pitkään heikko.

– Edellisen Gambian-reissuni jälkeen vuonna 2014 jatkoin lentoasemalta suoraan sairaalaan letkuihin 40 asteen kuumeessa. Se pöpö jylläsi kolme päivää. Ajattelin, ettei sellainen voisi enää uusiutua, mutta se olikin kevyt tauti tämän rinnalla!

Tauskilla ei ole aavistustakaan, mistä tämänkertainen pöpö mahtoi tulla. Hän kertoo, ettei taatusti astunut jalallakaan turistialueen ulkopuolelle. Käsidesiäkin kului laulajan mukaan litratolkulla.

– Rakastan merenherkkuja. Tiikerikatkaravut ovat siellä se juttu, joten voi olla, että sain pöpön sellaisesta. Tai sitten jostain majoneesista, en tiedä. Gambiaan lähtiessäni minulla oli 24 eri rokotetta, mutta nekään eivät auttaneet.

Ikävintä on, ettei kurimus ole välttämättä ohi. Uusiutumisriski kestää kuulemma kokonaisen vuoden.

– Suolistotulehdus voi uusiutua koska tahansa, eikä sitä vastaan ei ole lääkettä. Bakteeri kytee kaiken aikaa suolistossani, Tauski nieleskelee.

Hän kertoo, ettei uskalla enää lähteä moisille seikkailuille.

– Olen niin vanha, että olen katsonut Johnny Weissmüllerin Tarzan-elokuvat. Afrikka on kiehtonut pikkupojasta saakka, mutta en enää koskaan matkusta yhtään mihinkään!