fbq
Kotimaa
23.08.2021 18:01
Teksti: Elina Niemi|Kuvat: Pasi Murto
Aake Kalliala
Aake Kalliala, 70, sairastui kesällä koronaan: "En olisi uskonut, että näin mulkkua tautia on olemassakaan!"
Kotimaa
23.08.2021 18:01
Teksti: Elina Niemi|Kuvat: Pasi Murto

Aake Kalliala, 70, kertoi perjantaina (20.8.) uuden Mielensäpahoittaja-elokuvan lehdistöpäivässä Seiskalle sairastuneensa heinäkuussa koronaan. Tänä päivänä taudin jo selättänyt Aake on kuitenkin edelleen huonossa hapessa sairauden jäljiltä. 

- Alkukesä oli oikein mainio. Vietin kesää kaupungissa, Mikkelissä, vaikka minun pitikin viettää se alunperin sukumme mökillä.

- Heinäkuun puolessavälissä vaihdoimme siskoni kanssa vuoroja ja oli minun aikani siirtyä mökillemme. Ehdin olla siellä pari yötä, jonka jälkeen tyttäreni saapui sinne lapsineen, ja sitten minä sainkin koronan, Aake paljastaa.

Aake

Erityisesti upeista kesäilmoista nauttiminen jäi Aakelta lähes kokonaan väliin. Ja sekös miestä harmittaa.

- Likka jäi sitten lastensa kanssa mökille ja minä lähdin takaisin kaupunkiin. Edelleen oli hienot ilman päällä. V**tu, Akke kiroaa muistellessaan kulunutta kesäänsä.

- Nyt itse tauti on selätetty, mutta se kyllä pilasi tavallaan koko kesän. Pentujen kanssa oli tarkoitus uistella, mutta kertaakaan en ole sellaista ehtinyt tekemään.

Koronan takia Aake oli kolmen viikon ajan lähes toimintakyvytön.

- Jaksoin nousta telkkarituoliini istumaan, mutta siitä kävely makuuhuoneeseen oli ihan tuskaa. Olin niin huonossa kunnossa kolme viikkoa.

Lue myös: Ilouutisia suomalaisille leffafaneille: Mika Kaurismäki ohjaa uuden Mielensäpahoittaja-elokuvan!

Mielensäpahoittaja-elokuvaa on kuvattu nyt reilun viikon ajan. Aake esittää ensi vuonna ensi-iltaansa tulevassa elokuvassa mielensäpahoittajan veljeä. Mielensäpahoittajan roolissa nähdään jälleen Heikki Kinnunen, 75.

- Kun aloitimme kuvaukset, olin ihan zombina. Olen vain yrittänyt pitää ajatukseni kasassa. Ensi viikolla olisi tarkoitus juosta Kinnusen kanssa kilpaa kuvausten merkeissä. Se vähän puistattaa, kun hyvä jos jaksan tästä tuohon autolle juosta, Aake murehtii ja osoittaa noin 50 metrin päässä seisovaa pakettiautoa.

- Olen edelleen todella huonossa kunnossa, ihan puolikuntoinen. Kaikki voimat menivät, Aake harmittelee.

- Tämä on ollut kyllä kummallisin juttu kymmeneen vuoteen. En olisi uskonut, että näin mulkkua tautia on olemassakaan, Aake huudahtaa.