Dingon comeback

10 vuoden mykkäkoulu päättyi: Dingon paluu on vaimojen ansiota!

Kotimaa | 18.02.2017 14:55

Dingo-mania oli vertaansa vailla 1984–1986. Bändin levyjä on myyty yli puoli miljoonaa kappaletta, ja tänä päivänäkin heidän hittejään soitetaan kymmenillä kanavilla päivittäin. Soittajien olisi luullut rikastuneen, sillä yksi keikkapalkkio oli nykyrahassa kymppitonneja.

– Joku tai jotkut rikastuivat kustannuksellamme, meille ei jäänyt mitään, muusikot pohtivat Seiskassa 90-luvulla.

Dingon ex-manageri Lasse Norres ja tuottaja Pave Maijanen ovat veikanneet, että rahat todellisuudessa levisivät taivaan tuuliin bändin holtittoman elämäntavan ansiosta.

Sopu radiolähetyksessä

Dingolaiset eivät vuosina 1998-2002 tehdyn comebackin jälkeen halunneet olla pitkään aikaan toistensa kanssa tekemisissä. Keskinäiset kemiat olivat toisistaan hakoteillä 15 vuoden ajan. Pikkuriidoista oli kiertueilla kasvanut isoja mörköjä. Muusikot vakuuttivat mediassakin, etteivät ikinä enää soita yhdessä.

Laulaja Neumann ja rumpali Quuppa olivat 10 vuotta puhumatta toisilleen. Kun he kohtasivat vuonna 2013 Suomipopin radiolähetyksessä, ikävät riidat unohtuivat saman tien.

– Kiitos Dingon comebackistä kuuluu myös vaimoillemme ja tyttöystävillemme. Ilman heidän tukeaan emme olisi tässä, Nipa tunnusti.

Kova festaritahti

Dingon viime viikolla julkaistu uutinen uudesta tulemisesta on otettu avosylin vastaan. Bändi on tilattu jo seitsemälle kesäfestarille. Parhaillaan he treenaavat ikivihreitään uuteen iskuun ja ovat selvästi innoissaan comebackistä.

– Ensimmäinen treenimme kesti yhdeksän tuntia, ja seuraavana päivänä kädet stoppasivat, käsivaivoista vuosia kärsinyt energinen rumpali miettii.

– Tottakai palkka on yksi vaikutin palata dingoksi, mutta kyllä yhdessä soittamisen fiilis on se kaikkein tärkein syy. Hanat vaan auki, ja takaisin hullunmyllyyn, miehet hehkuttavat.

Teksti:Anne Pennanen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!