fbq
Näyttelijäkaunotar Sara Melleri kiihdyttää ja viihdyttää Kikkana – ”Hän ei ollut pelkkä seksisymboli” | Seiska
Klubi
12.03.2021 05:33
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Atte Kajova, Sami Kuokkanen/Elokuvayhtiö Komeetta ja Seiskan arkisto
Sara Melleri ja Kikka
Näyttelijäkaunotar Sara Melleri kiihdyttää ja viihdyttää Kikkana – ”Hän ei ollut pelkkä seksisymboli”
Klubi
12.03.2021 05:33
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Atte Kajova, Sami Kuokkanen/Elokuvayhtiö Komeetta ja Seiskan arkisto

Tampereella hotelli Rosendahlissa kuvataan Kikka!-elokuvaa. On kahdeksas kuvauspäivä. Aulassa tuottaja Kaisla Viitala ottaa reportterin vastaan ja kertoo ripeästi päivän asialistan.

– Tänään kuvattava kohtaus on tapahtunut oikeastikin. Kikka ja hänen dj-ystävänsä Paula ovat saapuneet musiikkimessuille tekemään kaikkensa, jotta Kikasta tulisi artisti.
Kikka!-elokuvan tarkoitus ei ole jäljentää historiaa täydelleen, mutta historian palasia on tarinan taustana runsaasti.

– Meillä ei ole totuutta Kikasta, vaan tarina, jonka haluamme kertoa omalla tavallamme. Sitä varten on haastateltu monta Kikan tuntenutta ihmistä.

Kikka oli 1990-luvun suosituimpia suomalaisartisteja. Hän kuoli 3. joulukuuta 2005.
Kikka oli  1990-luvun  suosituimpia suomalaisartisteja.  Hän kuoli  3. joulukuuta  2005.

Lue myös: Muistatko?! Kikka oli 1990-luvun seksikkäin suomalaisartisti – sydäninfarkti koitui kohtaloksi 41-vuotiaana!

Hyppää pöydälle koroissa

Kaisla johdattaa reportterin yökerhon oville. Portaat laskeutuvat hämyiseen tilaan, jossa leijailee pistävä tupakansavu. Ajan henkeä huokuvat myös sateenvarjoilla koristellut drinkit.

– Nurkkapöydässä istuu levy-yhtiön edustaja Asko, jolle Paula päättää esitellä Kikan, tuottaja pohjustaa tilannetta.

Kikkaa näyttelevä Sara Mellerillä on yllään lyhyt mekko. Kohtauksen edetessä hän astuu estottomasti pöydälle laulaen ja liikehtien. Lopputulos nähdään valkokankaalla alkuvuodesta 2022.

Kikkaa esittävä Sara tulkitsi kohtauksessa englanniksi Paljon onnea -kappaletta.
Kikkaa  esittävä  Sara  tulkitsi  kohtauksessa englanniksi  Paljon onnea  -kappaletta.

Lue myös: Kikka!-elokuvan näyttelijät julki: Sara Melleri pääosassa, Aku Hirviniemi näyttelee Ile Vainiota!

Liian isot saappaat

Kikan roolia tosissaan himoinnut Sara sanoo pistäneensä kaiken peliin hakuvideollaan.

– Tilasin tekokynnet, itseruskettavaa ja pinkin, olkapäät paljastavan topin. Kaapistani löysin kirpparilta ostamani neonkeltaisen minihameen.

Kikan koe-esiintymistä todistivat myös Ruohosen veljekset Matti (Tero Harjunniemi, oik.) ja Teppo (Lauri Nousiainen, vas.).
Kikan koe-esiintymistä  todistivat myös Ruohosen  veljekset Matti (Tero Harjunniemi, oik.) ja Teppo  (Lauri Nousiainen, vas.).

Kun Sara valittiin rooliin, hän kertoo tunteneensa riemua ja onnellisuutta. Silti hän on tehtävän edessä vaatimaton ja sanoo hetkeäkään epäröimättä ääneen Kikan saappaiden olevan hänelle liian isot täytettäväksi.

– Ei niitä voi täyttää mitenkään. Sen vuoksi minulla on nytkin jalassa nämä omat kikkamaiset saappaat. Yritän näillä tanssia, viihdyttää ja kiihdyttää niin hyvin kuin suinkin on mahdollista.

Levy-yhtiön johtajaa Asko Järveä näyttelevä Kai Vaine uskoo, että elokuva tehdään juuri oikeaan aikaan. – Tästä tulee vähintäänkin vuoden paras elokuva!
Levy-yhtiön johtajaa Asko Järveä näyttelevä Kai Vaine uskoo, että elokuva tehdään juuri oikeaan aikaan.  – Tästä tulee vähintäänkin vuoden paras elokuva!

 

Sara kertoo perehtyneensä Kirsi Viiloseen lukemalla sekä katsomalla vanhoja haastatteluja ja musiikkivideoita. Vaikka Kikalle ominaisia eleitä ja tyyliä onkin jäljitelty, Sara painottaa, ettei pyri vain imitoimaan tähteä.

– Tärkeintä on olla sydän auki ja juhlia Kikkaa. Hän ei ollut pelkkä seksisymboli, vaan taiteilija, jolla oli oma tahto.

– Rakastan tämän elokuvan puvustusta, ja täältä löytyy aivan fantastisia asuja. Toivon pystyväni välittämään edes vilauksen lämpimästä ja rakastetusta Kikasta.

– Roolini on suuri nautinto ja unelmien täyttymys, Sara hehkuttaa elokuvan kuvauspaikalla.
– Roolini on suuri  nautinto ja unelmien täyttymys,  Sara hehkuttaa  elokuvan kuvauspaikalla.

Lue myös: Kikka aiheutti vankilamellakan! Ile Vainio muistelee 15 vuotta sitten menehtynyttä laulajaa: Jäi seksikkään imagonsa vangiksi!

Pelästyin peilikuvaani

Pukujen lisäksi myös elokuvan kulissit ovat kuin aikamatka kolmen vuosikymmenen taakse. Muodonmuutoksen on kokenut Saran lisäksi myös näyttelijä Elena Leeve, joka näyttelee Kikan ystävää Paulaa.

– Tämä tuntuu niin hauskalta. Välillä kun näen itsestäni vilauksen peilistä, mietin, että hui, kukahan tuolta oikein kurkkaa, Elena nauraa.

Vapaa-ajan hän viettää mieluusti ilman aikataulujen taakkaa.

– Parasta on pulahtaa avantoon, ja joogaan melko paljon. Pidän lajeista, joita voi tehdä spontaanisti niin, ettei tarvitse olla tiettynä päivänä viikossa jossain.

Elena muistaa Kikan lapsuudestaan. – Olen kuunnellut häntä C-kasetilta automatkoilla.
Elena muistaa Kikan lapsuudestaan.  – Olen kuunnellut häntä C-kasetilta automatkoilla.

Lue myös: Laulaja Kikka soitti synkän ja itkuisen puhelun hieman ennen kuolemaansa - sisko avoimena uutuuskirjassa iskelmätähden tragediasta: "En pystynyt pelastamaan häntä"

Uni on paras lääke

Elokuvan ohjaajalle Anna Paavilaiselle päivät ovat työntäyteisiä eikä aikaa jää harrastuksille.

– Rentoudun menemällä nukkumaan heti kuvausten jälkeen. Olen kova nukkumaan, ja nämä ovat raskaita päiviä, joten uni on suurin voimavarani.

– Haluamme tarjota katsojalle kurkistuksen menneeseen, mutta ihan jokainen korvakoru ei ole aito 1980-luvun korvis, ohjaaja Anna kertoo.
– Haluamme tarjota  katsojalle kurkistuksen  menneeseen, mutta  ihan jokainen korvakoru ei ole aito 1980-luvun korvis, ohjaaja Anna kertoo.

 

Ohjaajan ympärillä Kikka-tunnelmaa rakentaa kuvauksissa vajaat 40 henkeä. Turvallisuus on etusijalla, ja maskit, käsidesit sekä turvavälit ovat tulleet hyvin tutuiksi kaikille.

– Olisi mukava, että työryhmä näkisi hymyni tämän maskin takaa. Se on siellä koko ajan, kuin myös kyyneleet ja kaikki muutkin tunteet, Anna huokaa.