fbq
Klubi
03.01.2020 10:30
Teksti: Toni Keränen / Katso|Kuvat: Seiskan Toimitus
Teräsleidit
Elokuva-arvio: Teräsleidit - "Pamela Tolan toisessa pitkässä ohjaustyössä musta huumori kukkii!"
Klubi
03.01.2020 10:30
Teksti: Toni Keränen / Katso|Kuvat: Seiskan Toimitus

Pamela Tolan toinen pitkä ohjaustyö on huomattavasti parempi kuin debyyttielokuva, vuoden 2018 parinvaihtokomedia Swingers. Nyt lopputuloksessa on selvästi enemmän omaa näkemystä, sydämellisyyttä ja hauskuutta.

Tolan ja Aleksi Bardyn käsikirjoittaman tarinan tapahtumat alkavat, kun seitsemänkymppinen Inkeri kajauttaa hirviömäistä miestään Tapiota paistinpannulla päähän ja tämä valahtaa elottomana yhteisen kodin lattialle.

Lue myös: Elokuva-arvio: Cats - "Hahmojen ulkomuoto on saanut osakseen kovaa kritiikkiä"

Paniikissa oleva Inkeri haluaa tunnustaa henkirikoksen poliisille, mutta isosisko Raili saa suostuteltua lähtemään tien päälle. Vanhan Mercedes-Benzin kyytiin tulee myös toinen sisko, Railia huomattavasti varovaisempi Sylvi. Leidikolmikon matka johtaa muun muassa humaltumaan yökerhoon, vanhan rakkauden luo ja lopulta lapsuudenkotiin. Samalla Inkeri tekee tiliä menneisyytensä kanssa. Oman lisänsä keitokseen tuovat sukulaisten järjestelemät yllätyssyntymäpäiväjuhlat Inkerille.

Elokuva onnistuu sujuvasti vaihtelemaan tunnelmia sykähdyttävän draaman ja ratkiriemukkaan komedian välillä. Dialogi on täynnä nasevaa sanailua, ja musta huumori kukkii. Keskeiseksi teemaksi nousee yksilön oikeus tehdä vapaita valintoja omassa elämässään. Leena Uotila, Seela Sella ja Saara Pakkasvirta ovat pääosissa äärimmäisen hurmaavia ja osaavia. Myös Pirjo Lonkan suoritus Inkerin stressaantuneena tyttärenä on huikea.

Draamakomedia. O: Pamela Tola. N: Leena Uotila, Seela Sella, Saara Pakkasvirta, Heikki Nousiainen. (Suomi 2019). 93 min.

* * * *

Lue myös: Elokuva-arvio: Fabiennen muistelmat - "Catherine Deneuven ja Juliette Binochen tupla-akti, joka korostaa diivojen merkitystä"

Lue myös: Elokuva-arvio: After The Wedding - "Michelle Williams ja Julianne Moore tekevät onnistuneet roolisuoritukset kahtena vahvana naisena"

Lue myös: Elokuva-arvio: Nuoren naisen muotokuva - "Upea, klassisen elokuvakerronnan taidonnäyte, joka hivelee aisteja!"

LUE KAIKKI SEISKAN LEFFA-ARVIOT TÄSTÄ LINKISTÄ!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »