fbq
Klubi
27.11.2020 10:00
Teksti: Toni Keränen / Katso|Kuvat: Hulu Films
Palm Springs elokuva
Elokuva-arvio: Palm Springs - "Psykedeelinen draamakomedia on nerokas tutkielma hetkessä elämisestä!"
Klubi
27.11.2020 10:00
Teksti: Toni Keränen / Katso|Kuvat: Hulu Films

Elokuva, joka alkaa Demis Roussosin Forever And Ever -kappaleella, ei voi olla läpeensä huono. Suhteellisen tuntemattoman Max Barbakowin ohjaaman Palm Springsin kohdalla ei ole pelkoa kehnoudesta. Elokuva on päinvastoin läpeensä mestarillinen.

Nyles osallistuu tyttöystävänsä Mistyn kanssa häihin aurinkoisessa Palm Springsissä. Nylesia tuntuu painavan jokin, mutta toisaalta hän ei ota paineita mistään. Häihin hän osallistuu havaijipaitaan pukeutuen ja olutta tauotta lipittäen. Juhlissa hän tapaa morsiamen siskon, elämäntuskassa vellovan Sarahin.

Sarahin ja Nylesin välille syntyy outo suhde. Vielä oudommaksi kaikki muuttuu, kun yön jälkeen kumpikin herää samaan hääpäivään uudelleen.

Lue myös: Elokuva-arvio: FALLING - "Viggo Mortensenin itsevarma esikoisohjaus on raskas katselukokemus"

Psykedeelinen draamakomedia on nerokas tarinallinen tutkielma hetkessä elämisestä, oman tien löytämisestä, kosmisen yksinäisyyden voittamisesta ja Suuresta Totuudesta. Sekä rakkaudesta. Palm Springs on jälleen uusi todiste, että fantasiaa voi tehdä muutenkin kuin käyttämällä miekkoja ja lohikäärmeitä – tosin tässäkin elokuvassa nähdään matelijoihin kuuluvia jättiläisiä.

Käsikirjoitus ei jätä tilaa kritisoinnille, ja elokuva on muutenkin totaalisen ehjä kokonaisuus musiikkivalintoja myöten. Kirsikkana kakun päällä mukana on valtava määrä hillittömiä yhden rivin sutkautuksia, jotka tukevat itse tarinan perusteemaa.

Draamakomedia. O: Max Barbakow. N: Andy Samberg, Cristin Milioti, J.K. Simmons, Peter Gallagher. (USA/Hongkong 2020). 90 min. 

* * * * *

LUE KAIKKI SEISKAN LEFFA-ARVIOT TÄSTÄ LINKISTÄ!

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »