fbq
Bluestep Bank

Laki maksuhäiriöistä uudistui – ulosottovelallinen löysi ratkaisun velkojen maksuun uudesta pankista ja sai aloittaa vuoden ilman maksuhäiriömerkintää

Bluestep Bank on auttanut useita asiakkaitaan ulosottovelkojen poismaksussa ja taloudellisen tasapainon saavuttamisessa. Viime vuoden lopussa voimaan astuneen luottotietolain uudistuksen ansiosta monet asiakkaat ovat päässeet aloittamaan uuden vuoden puhtailla luottotiedoilla ilman maksuhäiriömerkintää.

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Bluestep Bank on auttanut useita asiakkaitaan ulosottovelkojen poismaksussa ja taloudellisen tasapainon saavuttamisessa. Viime vuoden lopussa voimaan astuneen luottotietolain uudistuksen ansiosta monet asiakkaat ovat päässeet aloittamaan uuden vuoden puhtailla luottotiedoilla ilman maksuhäiriömerkintää.

Maksuhäiriömerkinnän säilytysaikaa koskeva luottotietolaki uudistui 1.12.2022. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että merkinnästä voi nykyään päästä eroon 30 päivässä siitä, kun velka tai maksu on raportoitu suoritetuksi.

- Viime vuoden joulukuusta alkaen olemme ulosottovelkojen poismaksun lisäksi pystyneet mahdollistamaan jo useammalle asiakkaalle luottotietojen nopeamman puhdistumisen, tarkentaa Bluestep Bankin laina-asiantuntija Kalle Lindeman.

Viime vuoden puolella Bluestep Bankiin otti yhteyttä asiakas, joka oli ajautunut taloudelliseen ahdinkoon haastavan elämäntilanteen takia ja menettänyt omien raha-asioiden hallinnan. Maksukyvyn heikennyttyä laskuja oli siirtynyt ulosottoon ja siitä muistuttikin nyt luottotiedoissa näkyvä maksuhäiriömerkintä. Merkintä luottotiedoissa voi vaikeuttaa huomattavasti jokapäiväistä elämää ja esimerkiksi luottokortin, vakuutuksien tai vaikkapa netti- tai puhelinliittymän saaminen voi olla lähes mahdotonta.

- Ulosottoveloissa on usein korkeat korot ja kulut, jolloin ne voivat rasittaa taloutta paljonkin yhdessä maksuhäiriömerkinnän kanssa. Mikäli ulosottoveloista ei selviä, voi velkajärjestely olla viimeinen keino tilanteen pelastamiseen. Vaihtoehtoinen ratkaisu saattaa kuitenkin löytyä Bluestep Bankin asuntovakuudellisesta lainasta, kertoo Lindeman.

Haastavassa tilanteessa oleva asiakas oli motivoitunut saamaan taloutensa hallintaan, mutta oma pankki ei tilanteessa pystynyt auttamaan maksuhäiriömerkinnän takia. Bluestep Bankille asiakkaan tilanne näytti kuitenkin paremmalta, sillä hänellä oli käytössään omistusasunto lainan vakuudeksi ja maksukyky lainanlyhennyksiin oli riittävä.

- Hakiessa meiltä lainaa ulosottovelkojen poismaksuun tai kalliiden kulutusluottojen korvaamiseen, tulee asiakkaalla olla käytössään omistusasunto lainan vakuudeksi. Asuntovakuuden ansiosta pystymme lähtökohtaisesti tarjoamaan asiakkaalle paremmat lainaehdot esimerkiksi vakuudettomiin luottoihin verrattuna, kommentoi Lindeman.

Bluestep Bankiin yhteyttä ottaneen asiakkaan tilanteeseen perehdyttiin tarkasti, jolloin voitiin varmistua siitä, että pankin ratkaisu parantaa tämän nykyistä tilannetta. Ulosottovelkojen poismaksu asuntovakuudellisella lainalla toi talouteen tasapainoa ja puhtaat luottotiedot heti vuoden 2023 alusta antoivat asiakkaalle uuden alun.

- Saimme asiakkaalta positiivista palautetta yksilöllisestä palvelusta ja hän oli erittäin kiitollinen siitä, että ratkaisumme auttoi häntä saamaan oman talouden takaisin hallintaan, päättää Lindeman.

Voit lukea lisää Bluestep Bankista sekä asiakkaidemme tilanteista osoitteessa bluestep.fi tai kokeilla lainalaskuria.

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ