fbq
Remppa vai muutto

Yllättävä päätös Rempassa vai muutossa: Espoolaisperhe hylkää kriteerinsä nähtyään unelmiensa talon

Remppa vai muutto -ohjelman kohteena torstaina 20.10. on Espoon Lippajärvellä sijaitseva 102 neliön neliörivitalo. 

Kodissa asuvat Seppo ja Pirjo sekä heidän seitsenvuotias poikansa Jere. Vanhemmat lapset ovat jo muuttaneet kotoa. 

Pirjo toivoo, että he voisivat jäädä asumaan kotiinsa, Seppo puolestaan toivoo muuttoa. Perheen rivitalokoti on hyvin sokkeloinen, ja pyykkihuolto takkuaa, sillä kuivuri on alakerrassa ja pesukone yläkerrassa. Myöskään säilytystilaa ei tahdo olla, ja vaatteita roikkuu portaissa sikin sokin. 

Remppa vai muutto -parilla epärealistiset toiveet: paljon tilaa ja huippusijainti Helsingistä kohtuuhinnalla

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Remontilta he toivoisivat nykyistä järkevämpää eteistä, tarpeeksi säilytystilaa, toimivaa pyykkihuoltoa, avaraa kylpyhuoneosastoa ja raikasta yleisilmettä koko kotiin. Remonttibudjetiksi on laskettu 70 000 euroa. 

Muutolta he puolestaan toivovat helppohoitoista, yksitasoista, kolmen makuuhuoneen kotia, jossa olisi erillinen keittiö, Sepolle luksusta ja Pirjolle tunnelmaa. 

Muuttobudjetikseen he antavat 400 000 euroa. Kiinteistövälittäjä Anne Ramsay saa vapaat kädet, sillä perhe voi muuttaa niin kotipaikalleen Espooseen kuin vaikkapa Ouluun, jossa on heidän poikansa suosikkijääkiekkojoukkue Kärpät.

T
Jaksossa kiinteistövälittäjä Anne Ramsay ja sisustussuunnittelija Marko Paananen yrittävät lahjoa Seppoa ja Pirjoa. 

Anne vie ensimmäisenä perheen tutustumaan Espoon Latokaskessa sijaitsevaan 74,5 neliön rivitalokotiin. Ainoa positiivinen asia asunnossa on hinta, joka yllättää Sepon ja Pirjon. Hintaa on vain 289 000 euroa. 

Pariskunta käyttää pisteytysjärjestelmää antamalla pisteet jokaisesta kohteesta sekä lopuksi remontille.

Seuraavana Anne vie katsomaan Pirjon ja Sepon Lahteen Kariston alueelle, jossa sijaitsee vuonna 2007 valmistunut erillistalo. 115 neliön asunnossa on neljä makuuhuonetta. Asunto ei saa kuitenkaan heiltä täysiä pisteitä liian pienen saunan vuoksi. Hintaa asunnolla on vain 260 000 euroa. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Remppa vai muutto -Marko Paananen paljastaa todelliset ajatuksensa asiakkaan toiveista: "Epärealistista”

Viimeisenä muuttokohteena Anne vie perheen Pohjois-Pohjanmaalle Ouluun. Siellä sijaitsee yksitasoinen 94,5 neliön omakotitalo. Talossa on kolme makuuhuonetta ja luksuksena kaksi saunaa, joista toinen sijaitsee pihalla.

Pariskunta on haaveillut, että saunasta pääsisi suoraan ulos, ja tämä toteutuu, sillä myös sisäsaunasta pääsee ulos vilvoittelemaan. Kirsikkana kakun päällä pihalla saunan vieressä on palju.

Jopa muuttoa vastaan hankaava Pirjo on häkeltynyt talosta. Pariskunta ei ole myöskään haaveillut omakotitalosta, sillä he haluavat taloyhtiön huoltopalvelut. Tästäkään he eivät enää välitä.

– Näyttää nyt liian hyvältä, Pirjo katsoo häkeltyneenä ympärilleen. 

Hintapyyntö asunnolle on 369 000 euroa. Myös heidän pisteytysjärjestelmässään kyseiselle asunnolle tulee parhaat pisteet. 

–  Excel ei päätä kaikkea, vaan sydän päättää, Pirjo tokaisee. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Nähtyään sisustussuunnittelija Marko Paanasen tekemän remontin heidän kodissaan on aika päättää tulevasta: valitako remppa vai muutto. 

Anne yrittää voidella perheen päätöstä lahjoittamalla Kärppä-fani Jerelle Kärppien kapteenin Atte Ohtamaan nimikirjoituksella varustetun mailan sekä henkilökohtaiset videoterveiset. Marko puolestaan lahjoo HIFK:n pipolla ja kiekolla. 

Pirjo ja Seppo ovat kuitenkin päätöksensä tehneet: he valitsevat muuton. 

Remppa vai muutto Nelosella torstaisin kello 20.00 alkaen. Katsottavissa myös Ruutu+-palvelussa. 
 

Seuraa meitä somessa