fbq
Anne Flinkkilä Ani Kellomäki Flinkkilä & Kellomäki

Yle lopetti Flinkkilä & Kellomäki -ohjelman: ”Olemme saaneet ihan valtavasti ihmettelyjä”

Yle lopettaa suositun Flinkkilä & Kellomäki -keskusteluohjelman 13. toukokuuta esitettävään jaksoon, jonka toimittaa ohjelman tuottaja Anne Flinkkilä.

 – Olo on haikea ja vähän outo. Olemme saaneet ihan valtavasti ihmettelyjä ja kysymyksiä ohjelman ystäviltä eli katsojilta. Miltei jokaisen kysymyksen sävy on ollut, että mitä ihmettä, miksi ja ei tällaista voi mitenkään hyväksyä. Mitään järkevää vastausta en ole ohjelman loppumiseen oikein voinut antaa, koska en itsekään sitä tiedä, Anne Flinkkilä kertoo.

Anne Flinkkilä on tehnyt Ylellä pitkän päivätyön keskusteluohjelmien parissa. Vuodesta 2020 esitettyä Flinkkilä & Kellomäki -sarjaa edelsi Flinkkilä & Tastula, jota ennen Anne teki Inhimillinen tekijä -ohjelmaa vuosina 1997–2017.

– Olen sen ikäinen, että varmaan pomot kohta kärräävät minut eläkkeelle. Mutta oikeasti, suuri toiveeni on ollut, että saisin siirtää osaamistani eteenpäin. Väistyisin heti, jos tietäisin, että tällainen sisältö saa jatkoa, ehkä vähän nuoremmissa käsissä. Mutta mitään tällaista ei ainakaan tällä hetkellä ole näköpiirissä, Anne kertoo.

Annen eläkepäivien haaveet ovat jo valmiina.

Ani Kellomäki Anne Flinkkilä
Ani Kellomäki ja Anne Flinkkilä aloittivat yhteisen ohjelmansa vuonna 2020.

– Sitten kun en enää ole töissä, opiskelen harmonikansoittoa, ryhdyn katusoittajaksi ja teen vapaaehtoistyötä eläinten parissa.

Flinkkilä & Kellomäki -sarjassa haastateltujen ihmisten erilaiset tarinat ja kokemukset ovat tarjonneet monelle ajattelemisen aihetta ja saattaneet antaa myös uutta perspektiiviä elämään. Ohjelman tekijänä Anne Flinkkilä kokee saaneensa itsekin tukea katsojilta.

– Tiedän, että ohjelma on rakas monille ihmisille. On saatu oivalluksia, vertaistukea ja rakennuspalikoita oman maailmankuvan muodostamiseen. Usein jo se, että pysähtyy kuuntelemaan toisen ihmisen tarinaa, voi avata uusia ajatuksia. Itselle on ollut suuri etuoikeus olla tekemässä tällaista sisältöä, jolla on aidosti merkitystä, Anne sanoo.

Leijonan luola Suomi tulee taas – mukana Jari Sarasvuo, Sami Hedberg, Noora Fagerström

Flinkkilä & Kellomäki Sami Kieksi
Sami Kieksi kertoi Anne Flinkkilän haastattelussa, kuinka kiusatusta pojasta kasvoi palkittu ohjaaja.

Anne Flinkkilä uskoo, että syvällisille keskusteluohjelmille löytyy kysyntää jatkossakin.

– Olen vahvasti sitä mieltä, että tämäntyyppistä pitkää, rauhallista ja syvällistä tarinankerrontaa tarvitaan edelleen, ehkä tässä ajassa vielä enemmän kuin ennen, hän arvelee.

Ani Kellomäki tuli Anne Flinkkilän työpariksi vuonna 2020.

– Halusin Anin juontajakaverikseni, koska hän oli ollut vieraanani aikaisemmissa keskusteluohjelmissa ja tiesin hänen tapansa katsoa maailmaa. Uskoin Anin sopivan tällaiseen ohjelmaan myös keskustelun vetäjäksi – ja olin oikeassa, Anne kuvailee kollegaansa.

Keskusteluohjelman lopettamisen myötä toimittaja, tietokirjailija ja käsikirjoittaja Ani Kellomäki palaa freelanceriksi.

– Suunnitelmani ovat todella auki. Käsikirjoitan omaa ohjelmaideaani. Minulla on tekeillä myös tietokirja. Mielellään palaisin myös ruutuun, Ani Kellomäki kertoo.

Flinkkilä & Kellomäki -sarjan haastatteluita varten tehtiin paljon taustatyötä, jonka tuella keskusteluissa päästiin syvemmälle tasolle. Arempien aiheiden ja kokemusten käsittely kysyy myös taitoa ja herkkävaistoisuutta.

– Herkkien aiheiden käsittelyssä aika, rauha ja vilpittömyys ovat ensisijaisen tärkeitä. Luottamuksen myötä voi kysyä vaikeampiakin kysymyksiä. Olennaista on, että pidetään haastateltavan kanssa sovituista rajoista kiinni. Lisäksi on tärkeää, että vieras ja hänen oma ainutlaatuinen elämäntarinansa tulevat kohdatuiksi, Ani sanoo.

Masked Singer -paneeliin vaihdoksia – tässä ovat uudet kasvot

Saara Kankaanrinta Riikka Karppinen
Flinkkilä & Kellomäki -sarjan päätösosassa vierailevat Saara Kankaanrinta ja Riikka Karppinen.

Flinkkilä & Kellomäki -ohjelman 13.5. nähtävässä päätösosassa Anne saa vieraikseen ympäristövaikuttajat Saara Kankaanrinnan ja Riikka Karppisen. Jakson lopussa kiitetään 96 jakson mittaisen sarjan kaikkia vieraita.

– Halusin tähän viimeiseen jaksoon toivoa ja tulevaisuuden pohdintaa. Vieraina on kaksi kokenutta ympäristövaikuttajaa, Saara Kankaanrinta ja Riikka Karppinen. Heidän molempien ajatuksena on se, että maailma muuttuu tekemällä ja pienistä teoista syntyy iso voima. He ovat mielettömiä ja karismaattisia tekijänaisia, jotka haastavat päättäjiä, Anne kuvailee.

Flinkkilä & Kellomäki -sarjan viimeinen jakso esitetään TV1:llä 13.5. kello 17.10. Ohjelman jaksot löytyvät myös Yle Areenasta.

Seuraa meitä somessa