fbq
uutisetNiina Koponen Pala sydämestä-kuvauksista - lapset saivat liikuttumaan
Niina Koponen Pala sydämestä-kuvauksista - lapset saivat liikuttumaan

Nyt näyttelijä nähdään yhdessä uransa isoimmista rooleista Ylen alkuperäisdraamassa Pala sydämestä, joka pyörii parhaillaan TV1:llä ja on katsottavissa myös Areenassa. Niina esittää sarjassa sosiaalivirkailija Lauraa, joka aloittaa työt Helsingin lastensuojelussa. Rooliin ei saanut valmistautua liikaa, sillä Laura vasta opettelee ammattiaan.

– En halunnut tehdä liikaa taustatutkimusta, koska roolihahmoni on keltanokka. Halusin itsekin kokea, miltä tuntuu mennä paikalle sellaisiin tilanteisiin, joista ei ole mitään kokemusta, Niina kertoo.

Sarjan käsikirjoitus vei Koposen heti mukanaan. Etenkin hahmot olivat hänestä hyvin luotuja.

– Oli etuoikeutettua päästä näyttelemään hahmoa, jolla on näin hieno kehityskaari. Lauran elämässä tapahtuu todella paljon. Hänellä on työhuolensa mutta myös perhevelvoitteensa. Kyse on myös jaksamisen kuvaamisesta. Mielestäni sarja käsittelee onnistuneesti työväsymystä ja sitä, miten työ saattaa viedä ihmisen liian vahvasti mukanaan.

Syksyllä alkaneet ja yli vuodenvaihteen kaamoksen kestäneet kuvaukset olivat Niinan mukaan pitkät ja vaativat. Myös lasten kanssa työskentely nosti tunteita pintaan.

– Se oli upeaa. Liikutuin ja jopa järkytyin useammin kuin kerran.

Vaikka Koponen muistetaan etenkin komediasarjoista, kertoo näyttelijä tehneensä paljon draamaa jo opiskeluaikana. Myös käsikirjoittajana Putouksessa ja Hillossa toiminut Niina haluaisi jatkaa työskentelyä näppäimistön ääressä.

– Kirjoittaminen on ollut minusta aina tosi kiinnostavaa, ja olen harrastanut sitä lapsesta saakka. Se kuitenkin jäi jostain syystä, kunnes Hillon tekeminen palautti sen elämääni.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
27.04.2021 09:13 | Teksti: Nanna Drummond I Kuva Pasi Murto

Seuraa meitä somessa