fbq
uutisetLady Gaga käytti traumaansa hyödykseen House of Gucci -roolissaan – lopulta paikalle tilattiin psykiatrinen sairaanhoitaja
Lady Gaga käytti traumaansa hyödykseen House of Gucci -roolissaan – lopulta paikalle tilattiin psykiatrinen sairaanhoitaja

Poptähti Lady Gaga kertoo Variety-lehden haastattelussa, että käytti omaa traumaansa hyödykseen House of Gucci -uutuuselokuvan Patrizia Reggianin roolissaan. 

Gaga näyttelee elokuvassa muotimoguli Maurizio Guccin vaimoa Reggiania, jonka elämä oli todellista kaaosta. Avioerosta ja ex-miehensä uudesta rakkaasta suivaantunut Reggiani tilasi vuonna 1995 miehelleen salamurhan.

Lue lisää: Elokuva-arvostelu: Lady Gaga hallitsee House of Guccia

Gaga käytti roolissaan hyödykseen karmeaa nuoruuden kokemustaan, kun musiikkituottaja raiskasi hänet 19-vuotiaana. Omistautumisella oli kuitenkin hintansa, sillä kuvauksien loppuvaiheessa näyttelijää varten jouduttiin kutsumaan psykiatrinen sairaanhoitaja. 

– Minusta tuntui, että oli pakko. Tunsin, että se oli turvallisempaa minulle, Gaga kertoo Varietyn haastattelussa. 

– Siitä syystä, että olin koko ajan Patrizia. Puhuin aina sillä aksentilla. Elin  omaa elämääni hänen tavallaan.

Maurizio Guccia näyttelee Adam Driver.

Gaga on pohtinut sitä, miksi laittoi itsensä niin äärimmilleen.

– En usko, että kenenkään näyttelijän pitäisi ajaa itseään tälle partaalle. Kysyn koko ajan itseltäni, että miksi teen niin. Olen tehnyt urani aikana aika extreme-taideteoksia. Asioita, joissa olen laittanut kehon ja mielen äärimmilleen. Se on kuin surun pähkinä vatsassani. En tiedä miksi pidän siitä, Gaga toteaa haastattelussa. 

Gaga kehottaakin kaikkia hakemaan mielenterveysapua, jos omat ongelmat ovat kasaantuneet liian suuriksi.

Gagan roolisuoritus on poikinut parhaan naisnäyttelijän palkinnon New York Film Critics Circelistä, Lisäksi hän on saanut Golden Globe - ja Critics Choice -ehdokkuudet. 

Elokuva on kerännyt myös kritiikkiä. Jotkut kriitikot ovat sitä mieltä, että se on tylsä ja Gagan italianaksentti kuulostaa teennäiseltä. Myöskään Guccin perhe ei ole ollut tyytyväinen elokuvaan. Ensi-illan jälkeen perhe julkaisi lausunnon, jossa he kutsuivat elokuvaa loukkaavaksi suvun perinnölle. 

Lue myös: Guccin perhe raivostui Lady Gagan tähdittämästä elokuvasta – vihjaavat lakitoimista

Gaga myöntää, että Guccin perheelle on varmasti tuskallista joutua kokemaan historiansa uudestaan. 

– Siksi yritin laittaa rooliini jotain tärkeää. Uskon myös sen olevan totuus. 

Gaga teki tarkkaa tutkimustyötä roolihahmostaan. Selvisi, että Reggianilla on ollut myös aivokasvain. Tätä ei kuitenkaan mainittu elokuvassa. 

– Minusta on kiehtovaa, että hänen ja muiden raja ihmisyyden välillä on hyvin ohut. Tämä tarkoittaa sitä, että kuka tahansa nainen olisi voinut tuntea kuten hän. 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
20.12.2021 12:10 | Teksti: Jasmin Vainio I Kuvat: Fabio Lovino/Metro-Goldwyn-Mayer Pictures

Seuraa meitä somessa