fbq
uutisetBrittihovin ja BBC:n riitely kiihtyy – lakimiehet valmistelevat kannetta

Brittihovin ja BBC:n riitely kiihtyy – lakimiehet valmistelevat kannetta

Ison-Britannian hovi on ajautunut välirikkoon maan yleisradioyhtiön BBC:n kanssa. Riidan syynä on BBC:n kaksiosainen uutuusdokumentti The Princes and the Press eli suomeksi Prinssit ja lehdistö. Vastoin aiempaa käytäntöä BBC ei antanut yhdenkään hovin jäsenen nähdä kuningasperhettä koskevaa tv-dokumenttia etukäteen.

Etenkin prinssi William on tilanteesta raivoissaan, sillä dokumentti väittää hänen ja hänen henkilökuntansa usuttaneen median Sussexin herttuaparia Harrya ja Meghania vastaan. Tilanne kärjistyi niin, että hovin lakimiehet ilmoittivat valmistelevansa kannetta. Williamin rinnalle asiassa ovat nousseet myös prinssi Charles ja kuningatar Elisabet.

– Vaikka vastatoimet lähtivät Williamista, muutkin hoviperheet kokevat, ettei BBC toiminut reilusti, lähde toteaa The Mail Onlinelle.

Lue myös: Brittihovi raivostui BBC:n toiminnasta – prinssi Williamilta ukaasi yleisradioyhtiölle

William ja hänen vaimonsa Catherine aloittivat BBC:n boikotin välittömästi. Yhtiön oli tarkoitus televisioida Catherinen emännöimä joulukonsertti Westminster Abbeyn kirkosta. Herttuapari kuitenkin vaihtoi BBC:n sen kilpailijakanavaan ITV:hen. The Mail Onlinen lähteen mukaan tämä on vain jäävuoren huippu.

– William aikoo vakavasti harkita tulevia projektejaan BBC:n kanssa, ja tämä ulottunee muihinkin hovin ydinjäseniin.

BBC on tänä vuonna tehnyt paljon yhteistyötä brittihovin kanssa. Huhtikuussa menehtyneen prinssi Philipin muistodokumenttiin osallistui useita kuninkaallisen perheen jäseniä William ja Harry mukaan lukien. BBC oli myös yhteistyökumppani Williamin lanseeraaman Earthshot-palkinnon ympärille rakennetussa sarjassa.

Toisaalta The Princes and the Press -dokumentti on vuoden sisään jo toinen kiukunaihe Williamille yhtiötä kohtaan. Vain puoli vuotta sitten BBC myönsi toimittaja Martin Bashirin saaneen vuoden 1995 prinsessa Dianan kohuhaastattelun epärehellisin keinoin.

03.12.2021 13:37 | Teksti: Sari Nurmo I Kuva: Allerin Arkisto

Seuraa meitä somessa