fbq

Uusi Spider-Man-elokuva kiellettiin Arabiemiraateissa – syynä transsukupuolisuus

Elokuvassa näkyvä lippu, jossa lukee ”turvaa transihmisten elämiä” oli maan sensuurilautakunnalle liikaa.

Uutta Spider-Man: Across the Spider-versea ei tulla esittämään Arabiemiraateissa, maan sensuurivaatimusten vuoksi, uutisoi Variety.

Elokuvassa on kohtaus, jossa näkyy taustalla transsukupuolisten lippu. Lipussa lukee ”turvaa transihmisten elämiä”. Tämän uskotaan olevan syy sille, miksi elokuvaa ei julkaista.

Elokuva sai kieltomääräyksen vain viikkoa ennen julkaisupäivää, jonka piti olla 22. kesäkuuta. Ei ole harvinaista, että Arabiemiraattien sensuurilautakunta estää elokuvan julkaisun siitä syystä, että siinä on LGBTQ+ -sisältöä. 

Viime kesänä Disneyn ja Pixarin elokuva Lightyear ei saanut julkaisulupaa, koska siinä oli kohtaus, jossa kaksi naista suutelivat. Tätä Toy Storyn spinoffia ei myöskään julkaistu Saudi-Arabiassa, Kuwaitissa eikä Malesiassa. On vielä epäselvää saako uusi Spider-Man -elokuva julkaisulupaa Saudi-Arabiassa, jossa sensuurivaatimukset seuraavat yleensä Arabiemiraattien linjaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Spider-Man: Across the Spider-Verse
Spider-Man: Across the Spider-Verse

Spider-Man: Across the Spider-Verse on herättänyt huomiota myös siitä, miten se tutkii Gwen Stacyn tarinaa. Osa katsojista on tulkinnut hahmon transsukupuoliseksi. Gwen salaa totuuden todellisesta identiteetistään isältään, mutta elokuvassa ei suoraan kerrota Gwenin olevan transsukupuolinen. Kohtauksissa, jotka käsittelevät hahmon ulottuvuutta, näkyy selvästi transsukupuolisten lipun värit. Gwenin äänenä kuullaan Hailee Steinfield.

Tätä asiaa Quentin Tarantino ei suostu näyttämään väkivaltaisissa elokuvissaan: "Sitä rajaa en voi ylittää"

Seuraa meitä somessa