fbq
tvTv-ensi-illassa Pertsa ja Kilu: Tutut pojanviikarit saavat arvoisensa seikkailun
Tv-ensi-illassa Pertsa ja Kilu: Tutut pojanviikarit saavat arvoisensa seikkailun

Pertsa ja Kilu ****

Kirjailija Väinö Riikkilän rakastetut hahmot saavat uuden elämän ohjaaja-käsikirjoittaja Taavi Vartian vauhdikkaassa koko perheen elokuvassa. 

Pertsa ja Kilu ovat parhaat kaverukset, vaikkakin vähän erilaiset. Pertsa haaveilee suuria, kun taas Kilu tukee ja seuraa ystäväänsä tämän päähänpistoissa. Ystävykset joutuvat elämänsä seikkailuun, kun he saavat haltuunsa vanhan troolarin ja päätyvät noukkimaan pariskunnan merestä. Pian pojille selviää, että pariskunta liittyy Kotkan pankin ryöstöön. Pertsa ja Kilu haluavat löytää ryöstösaaliin ja napata roistot palkkion toivossa. 

Pertsa kehittää toinen toistaan hienompia keksintöjä, kuten lentokoneen ja sukellusveneen. Keksinnöt ovat huimia, ja niillä toteutetut lento- ja vedenalaiset kohtaukset ovat uskottavia. Lavastusryhmä ansaitseekin kiitosta hyvästä työstään. Niin ansaitsevat myös taitavat nuoret näyttelijät. Tutut ammattinäyttelijät antavat nuorille tähdille Olavi Kiiskille ja Oskari Mustikkaniemelle tilaa loistaa. Elokuvassa myös näkyy Vartian vakaa ja taitava kädenjälki.

Elokuva pohjautuu kirjaan Pertsa ja Kilu – Viimeiset kaanit, jonka ensimmäinen elokuvasovitus vuodelta 1970 on katsottavissa Yle Areenassa.

Seikkailu. O: Taavi Vartia. N: Olavi Kiiski, Oskari Mustikkaniemi, Mimosa Willamo, Elias Westerberg, Veeti Kallio, Anu Sinisalo, Turkka Mastomäki, Hannes Suominen. 86 min.

Lue myös: Pertsan ja Kilun ohjannut "Taavi Vartia: En koe tekeväni elokuvaa vain lapsille"

Lue myös: Pertsa ja Kilu -elokuvasta tulossa jatko-osa

20.01.2022 17:35 | Teksti: Katson toimitus I Kuva: Nelonen media

Seuraa meitä somessa