fbq
tvOlet mitä syöt: Sokeriin koukuttunut Ilari Sahamies tunnustaa jopa nukkuvansa suu täynnä suklaata!
Olet mitä syöt: Sokeriin koukuttunut Ilari Sahamies tunnustaa jopa nukkuvansa suu täynnä suklaata!

Ilari Sahamies on 38-vuotias pokeriammattilainen, jonka ura kansainvälisillä pelikentillä on vaikuttava. Sitä ei ole sen sijaan Ilarin nykyinen kunto, joka on päässyt repsahtamaan ala-arvoiseksi nurinkurisen vuorokausirytmin ja epäterveellisen ruokavalion ansiosta.

Ilari herää päivittäin kello 12-15 välillä ja valvoo aamuyöhön neljään saakka. Ruokailut tapahtuvat illalla ja yöllä pelaamisen ohessa, ja ateriat muodostuvat yksinomaan roskaruoasta. Pizzat, kebabit, hampurilaiset sekä nakit ja ranskalaiset ovat pokerinaaman yleisimpiä ravinnonlähteitä, jotka huuhdotaan alas karkilla, jäätelöllä ja sokerilimuilla.

Sahamiehen avopuoliso kertoo Ilarin olevan ääripäiden ihminen, joka rääkkää itseään joko parin kuukauden natsidieeteillä tai mässäilee loputtomasti Suuren pamauksen malliin rasvaa tihkuvalla mätöllä. Ilari itse tunnustaa olevansa aidosti huolissaan terveydentilastaan.

Sahamiehen luokse stormaava Pippa Laukka yllättyy ensin nähdessään hyvin järjestellyn ja ravintorikkaan jääkaapin. Pokerimiehen henkilökohtainen lokero löytyy kuitenkin kaapin keskeltä ja pitää sisällään lähinnä suolaa ja rasvaa juustojen, salamien ja muiden makkaroiden muodossa. Keittiön nurkasta paljastuu puolestaan paperikassi täynnä eilisiä hampurilaisaterian pakkausjämiä.

– No joo, tossa on mun ja avopuolison eiliset ruokailun jäänteet. Sen jälkeen vedettiin vielä kebabit, Ilari tunnustaa silminnähden tyrmistyneelle Pipalle.

Kauhutarinat jatkuvat, kun Ilari kertoo heräävänsä joskus aamuyöllä ja hiipivänsä keittiöstä löytyvälle suklaa- ja herkkuvarastolle.

– Sitten laitan jonkun nougat-palan tai pätkiksen suuhun sulamaan ja menen takaisin sänkyyn. Aamulla on sitten lakanat ympäriinsä suklaassa, Ilari hörähtää.

Ilarin painoksi paljastuu lähes sata kiloa, vaikka mies painoi vielä puolitoista vuotta sitten vain 73 kiloa. Vyötärön ympärys on puolestaan venähtänyt 115 senttiin.

Viikon ruokapäiväkirja -osuudessa Ilarin pöytä näyttää odotetusti karsealta ja kirvoittaa pokerimieheltä spontaanin hyi helvetti -parkaisun. Pippa konkretisoi kauhunäyttelyn iskemällä Ilarin käsiin lautasen, jossa hyllyy kolme kiloa sian selkäsilavaa.

– Tämä sisältää saman määrän kaloreita, 23 500, jonka työnnät itseesi tällä ruokavaliolla viikossa, Pippa tipauttaa pommin.

Ilarin laboratoriokokeet kertovat muun muassa korkeasta leposykkeestä, kroonisesta stressistä, kohonneista maksa-arvoista ja korkeasta kolesterolista. Pipan mukaan myös kakkostyypin diabetes on ovella valmiina viimeistelemään uhkapelurin täyskäden.

Suurin haaste on Ilarin sisäelinten ympärille kertynyt rasva, joka näkyy betonimaisena keskivartalolihavuutena. Tilanne pystytään kuitenkin vielä korjaamaan, vakuuttaa Pippa.

– Ilari on saanut itsensä tähän kuntoon syömällä, joten tilannetta ryhdytään korjaamaan myös syömällä, mutta tekemällä se oikein. Ja siihen päälle lisätään vielä ripaus liikuntaa ja lepoa.

Sahamies on innoissaan uudesta ruokavaliostaan ja lupaa noudattaa sitä. Viikkojen aikana tapahtuu kuitenkin useita repsahduksia, jotka harmittavat Ilaria. Myös liikunta tulee jälleen osaksi Ilarin elämää, johon on aiemmin kuulunut useitakin lajeja. Puolivälissä urakkaa Pippa vie pokerimiehen vielä hikoilemaan kunnolla potkunyrkkeilytreeneihin.

Pysyykö Ilari loppuun saakka Pipan virittämässä ruodussa, selviää jakson viimeisillä minuuteilla.

Olet mitä syöt MTV3-kanavalla tänään klo 20.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
30.10.2021 21:51 | Teksti: Tuomas Riskala I Kuvat: MTV

Seuraa meitä somessa