fbq
tvTänään Olet mitä syöt -ohjelmassa: Pepen ja Pauliinan jääkaapissa on pidot kohdillaan
Tänään Olet mitä syöt -ohjelmassa: Pepen ja Pauliinan jääkaapissa on pidot kohdillaan

Laulajakonkari Pepe Willberg ja tämän manageripuoliso Pauliina Visuri rakastavat hyvää ruokaa ja juomaa ja sosiaalista elämää. Kotona syömisen jälkeen pariskunta saattaa piipahtaa ystävien luona syömässä lisää ja kutsuvat ystävät luokseen tekemään vielä saman. Myös ravintolat houkuttelevat musiikkibisneksessä ahertavaa julkkisparia.

Vaikka 75-vuotias Pepe vakuuttaa yleiskuntonsa olevan hyvä, aikaa liikunnalle ei jää juuri lainkaan. Myös painoa on kertynyt kymmenen kiloa liikaa. Yhteisen liikuntaharrastuksen löytyminen kiinnostaa pariskuntaa.

Paikalle pärähtävä Pippa Laukka toteaa Pepen ja Pauliinan jääkaapin muistuttavan minikoossa vanhaa Stockmannin Herkkua. Kakkujen lisäksi jääkaapista löytyy muun muassa enemmän erilaisia hilloja kuin Pippa on nähnyt koskaan samassa paikassa.

– Pepen ja Pauliinan jääkaapissa on kyllä pidot kohdillaan, Pippa napauttaa.

Pariskunnan ruokavalion perusjaloiksi paljastuvat voi ja kerma, jota Pepe ja Pauliina sotkevat joka paikkaan. Vihannekset puolestaan loistavat poissaolollaan. Runsas voin ja kerman käyttö näkyy varsinkin Pepen vyötäröllä, joka on venähtänyt 108 senttiin.

Pariskunta hätkähtää nähtyään viikon ruokamääränsä kerralla pöydälle levitettynä.

– Kyllähän tällä voisi kuvitella syövänsä koko kuukauden, Paulinaa parahtaa.

Ruoan määrää enemmän Pippa huolettaa pöydältä löytyvät huonot rasvat, joita Pepe ja Pauliina ahmivat joka aterialla aamusta iltaan.

– He syövät kovia rasvoja koko ajan, ei vain leivän päällä, vaan piilorasvoina kaikilla aterioilla. Olisi poikkeuksellista mikäli vastaava ruokavalio ei pitemmän päälle sairastuttaisi, Pippa laukoo.

Laboratoriokokeissa selviää, että Pauliinan kolesteroli ja maksa-arvot ovat kohollaan. Pepe kuulee puolestaan kuuluvansa riskiryhmään saada sydän- ja aivoinfarkti. Myös laulajaa vaivaava uniapnea on pahentunut ja jäänyt hoitamatta.

Verisuonten ikää tutkivassa analyysissa paljastuu lisää huonoja uutisia. Pauliina kuuluu heikoimpaan viiteen prosenttiin verisuontensa puolesta, ja Pepe puolestaan heikoimpaan viiteen promilleen. Uutinen on silminnähden järkyttävä molemmille.

Laitettuaan Pepen ja Pauliinan ruokavalion kuntoon Pippa määrää molemmille kaksi kertaa viikossa lihaskuntotreeniä sekä kolmesti viikossa kardiotyylistä harjoittelua. Yhteiseksi lempilajiksi valikoituu tennis.

Neljän viikon jälkeen Pippa yllättää viemällä pariskunnan yleisurheilemaan. Alkusokin jälkeen tempauksesta jää hyvä jälkimaku, joka kannustaa jatkamaan liikuntaa muun muassa pilateksen muodossa. Myös ruokavalio tuntuu käyneen läpi pysyvän muutoksen varsinkin Pepen ja Pauliinan aamupalapöydässä.

Olet mitä syöt MTV3-kanavalla tänään klo 20.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
13.10.2021 10:34 | Teksti: Tuomas Riskala I Kuvat: MTV

Seuraa meitä somessa