fbq
tvSyksyn sävel herätetään taas henkiin – ensimmäinen semifinaali huomenna
Syksyn sävel herätetään taas henkiin – ensimmäinen semifinaali huomenna

AlfaTV palauttaa ruutuun musiikkikilpailu Syksyn Sävelen vuosien tauon jälkeen. Legendaarinen kevyen musiikin sävellyskilpailu kokosi suomalaiset ensimmäistä kertaa tv-vastaanottimien ääreen vuonna 1968.  Huippuvuotensa katsojaluvuissa se koki 1970- ja 1980-luvuilla. Tuolloin suomalaisia hellittiin hiteillä, joista monista on vuosien saatossa tullut ikivihreitä, kuten Sammy Babitzinin Daa-da daa-dasta, ja Erkki Liikasen Evakkoreestä. Kirkan Surun pyyhit silmistäni -kappaleestakin tuli myyntimenestys, joka käännettiin jopa mandariinikiinaksi.

Syksyn Sävel on synnyttänyt myös uusia tähtiä ja ilmiöitä. Vuonna 1983 tuolloin 10-vuotias koulutyttö Jonna Tervomaa lauloi itsensä Minttu sekä Ville -kappaleella kaikenikäisten suomalaisten sydämiin. Seuraavalla vuosikymmenellä Jonna nousi yhdeksi maamme menestyneimmistä naispoppareista.

Yli 30 ikimuistoisen vuoden jälkeen Syksyn Sävel lakkautettiin. Se yritettiin elvyttää vuonna 2011, mutta tuli tiensä päähän jo kaksi vuotta myöhemmin.

Nyt kahtena lauantaina 2.10. ja 9.10. kello 21 nähdään semifinaalilähetykset, ja finaali on vuorossa lauantaina 16.10. Kilpailuun lähetettiin kaikkiaan lähes 300 uutta sävellystä, joista tuomaristo valitsi 20 suosikkiaan semifinaaleihin. Osallistujien joukossa on niin pitkän linjan artisteja kuin uusia kasvoja.

 

Ensimmäisen semifinaalin artistit:

Saija Tuupanen

Kyösti Mäkimattila & Varjokuva

Joel Hallikainen

Eeli Hallikainen

Anna Kokkonen

Taage

Miika Mattila

Teemu Roivainen

Marko Maunuksela ja Jukka Hallikainen

Anja Niskanen

 

Toisen Semifinaalin artistit:

Johanna Pakonen

Antti Ahopelto

Mikko Alatalo

Eini

Pekkaniskan pojat

Henry Friman

Nomi

Charles Plogman

Markus Salo

Milana Misic

Syksyn sävel: Semifinaali 1 lauantaina AlfaTV:llä klo 21.00.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
30.09.2021 13:48 | Teksti: Sari Nurmo I Kuva: AlfaTV

Seuraa meitä somessa