fbq
tvSuurin pudottaja Suomi -ohjelman jääkaapin sisältö yllättää kisaajat: ”Niin paljon rahkaa, etten ole kaupan hyllyssäkään nähnyt”
Suurin pudottaja Suomi -ohjelman jääkaapin sisältö yllättää kisaajat: ”Niin paljon rahkaa, etten ole kaupan hyllyssäkään nähnyt”

Elämäntapojen muuttaminen ei ole helppoa, mutta nyt 10 motivoitunutta ja rohkeaa osallistujaa on päättänyt ryhtyä ehkäpä elämänsä suurimpaan haasteeseen Suurin pudottaja Suomi -ohjelman merkeissä. 

Kaikkia heitä yhdistää ylipainosta johtuvat ongelmat, ja he kaikkia haluavat muuttaa elämänsä pysyvästi. Tällä matkalla heitä auttavat valmentajat Janni Hussi ja Jari Sorsa.

– Mä haluan päästä liikkumaan, mä haluan saada mun vartalon takaisin, Noora Soltani, 33, toteaa jaksossa. 

– Tyttären mukana vaikka Linnanmäelle, niin kaikkiin laitteisiin ei vaan pääse, kun ei turvalaitteet mene kiinni, hän  jatkaa. 

Poppakonstit matkalla kohti pienempää vaa´an numeroa eivät ole auttaneet, ja sen tietää hyvin taikurina työskentelevä Christian Engblom, 49.

– Mä olen yrittänyt monta kymmentä vuotta taikoa itseni laihaksi. Se temppu on vielä saavuttamatta, ja mä toivon, että mä onnistun aloittamaan sen taian täällä.

Keskiviikon avausjaksossa käy nopeasti selväksi, että mukana on hyvin kilpailuhenkistä porukkaa. Etenkin Suvi Hakasalo, 26, kuvailee itseään kovaksi kilpailijaksi. 

Hän muistuttaa oitis muita kilpakumppaneita, ettei häntä ole syytä aliarvioida, vaikka onkin nuorin. 

– Mä en kestä hävitä yhtään, hän sanoo.

Lue myös: Tässä ovat Suurin pudottaja Suomen uudet osallistujat!

–  Mulla on kauhean huono olla. Minähän en ensinnäkään katsoa itseäni peilistä, varsinkaan kokovartalopeilistä,  Marjatta Svenn, 55, kertoo suhteestaan omaan vartaloonsa.  

Seuraavien viikkojen aikana kilpailijoiden on itse valmistettava ruokansa, ja ruokailutottumukset menevät uusiksi.

– Ruoka on mulle oikeastaan kaikkea muuta kuin polttoaine. Toki se on se, mikä pitää hengissä, mutta se on myös palkinto kaikesta, kertoo Janne Huhtimo, 34, suhteestaan ruokaan.

– Ruoka on mulle pakko. Mä en ole koskaan oppinut oikein laittamaan ruokaa. Mähän en ruokaa kauheasti edes syö, vaikka olen lihava. Mä syön karkkia ja kaikkea muuta hyvää senkin edestä, Satu Hildén, 54, puolestaan toteaa. 

Suvi Hakasalo ei ole täysin tyytyväinen jääkaapin sisältöön. 

Tutustuminen terveellisempään ruokavalioon aloitetaan jääkaapilta, joka on ladottu täyteen kanamunia, rahkapaketteja, erilaisia kasviksia, jauhelihaa…Myös jääkaapin oveen on kiinnitetty ruokaohjeet. Siinä on tarkkaa kerrottu, minkä verran saa syödä milläkin aterialla. 

Kaikkia jääkaapin sisältö ei miellytä. 

– Ruokakaappien sisällössä oli paljon sellaista, josta mä en pidä. Mutta mä yritän laajentaa mun makumaailmaa, Suvi Hakasalo tuumii.

Huomio kiinnittyy erityisesti rahkamäärään. Sen hyllyt notkuvat niin maustamattomia rahkoja kuin proteiinirahkoja. 

– Aika paljon tuntui rahkaa olevan. En pidä rahkasta, Janne Huhtimo kauhistelee.

– Kaapissa oli niin paljon rahkaa, etten ole kaupan hyllyssäkään nähnyt, Christian yhtyy kauhisteluihin. 

On tullut aika selvittää Suurin pudottaja Suomen kilpailijoiden aloituspainot. Koko kymmenen hengen yhteenlaskettu paino on 1307,3 kiloa. 

– Onhan se ihan järkyttävä määrä, Noora kauhistelee. 

– Mä olin aika yllättynyt, että sieltä tuli aika isojakin painoja joillekin, Satu Hildén toteaa. 

Jääkaappi notkuu rahkaa, raejuustoa, munia ja ja jauhelihaa. Kilpailijat ällistyvät avatessaan toisen puolen kaapista, sillä sen hyllyt notkuvat eriliasia proteiinirahkoja. 

Suurin pudottaja Suomi starttaa 2. maaliskuuta klo 20 Nelosella ja Ruudussa. 

 

 

 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
02.03.2022 08:14 | Teksti: Jasmin Vainio I Kuvat: Nelonen

Seuraa meitä somessa