fbq
tvKuka valitaan edustamaan Suomea Euroviisuihin? - Katso tästä UMK22 finaalin esiintymisjärjestys!
Kuka valitaan edustamaan Suomea Euroviisuihin? - Katso tästä UMK22 finaalin esiintymisjärjestys!

Lähetyksen juontavat Paula Vesala ja Miisa Rotola-Pukkila. Suomen arvostetuimpiin ja seuratuimpiin artisteihin lukeutuva Vesala sekä yksi maamme suurimmista sosiaalisen median vaikuttajista Mmiisas ovat molemmat ensimmäistä kertaa juontamassa UMK:n kokoluokan tapahtumaa ja odotukset ovat molemmilla korkealla. Finaalissa esiintyvälle Vesalalle oma esiintyminen UMK22-show’ssa kruunaa kokemuksen.

– UMK:ssa otin tavallaan pestin hulluuteen, koska en yhtään tiedä onko minusta juontajaksi, Vesala kuvailee. 

– Odotan UMK:ssa upeita esityksiä sekä ihan eniten sitä hetkeä, kun saamme kysyä kansainvälisiltä raadeilta pisteet. Omassa esityksessäni on ihan mieletön tekijätiimi mukana, ja on ilo saada lavalle myös suomalaisen nykytanssikentän ammattilaiset koreografi Natasha Lommin johdolla. Hänen kädenjälkensä on tuttua jo esimerkiksi omalta areenakeikaltani, Vesala kertoo. 

Mmiisas kertoo olevansa todella kiitollinen juontajapestistä ja mahdollisuudesta päästä kehittämään omia juontotaitojaan. 

– Kun kuulin juontomahdollisuudesta, purskahdin itkuun ja jalat pettivät alta. Mmiisas kertoo. 

JVG:n Jare ja VilleGalle esiintyvät finaalilähetyksessä.

UMK22:n toisen väliaikaesiintyjän paikan täyttää tänä vuonna Jaren ja VilleGallen vuonna 2009 perustama JVG, joka on myynyt uransa aikana yli 300 000 albumia, voittanut 13 Emma-palkintoa, esiintynyt useamman kerran omalla loppuunmyydyllä Hartwall Arena -keikallaan sekä rikkonut lukuisia Spotify-ennätyksiä. Helmikuussa 2019 julkaistu single Ikuinen vappu on kaikkien aikojen kuunnelluin suomenkielinen kappale.

- On hienoa olla mukana UMK:ssa, jossa on tänä vuonna todella monipuolinen kattaus artisteja. Vaikea sanoa, mikä biisi on paras, mutta varmasti löydetään loistava ehdokas Suomen euroviisuedustajaksi, yhtye kommentoi. 

Lue myös: Haloo Helsinki! teki Tommi Läntiselle UMK-biisin – katso musiikkivideo

Esityksensä sisältöä yhtye ei vielä avaa kovinkaan tarkkaan.

- Haluamme viedä katsojat esityksemme kautta lentoon ja matkalle uusiin maisemiin.

JVG:n alkuvuosi on ollut kiireinen. Yhtyeen 10-vuotisesta urasta kertova dokumenttielokuva JVG: Vuodet ollu tuulisii saa ensi-iltansa 25.3. Elokuvan lisäksi JVG on aktiivinen myös julkaisupuolella. Yhtyeen viimeisin single, tammikuussa julkaistu Vamos lähentelee tällä hetkellä kultarajaa.

Lue myös: Tässä ovat UMK-finalistit 2022

Esiintymisjärjestys

1. The Rasmus - Jezebel
 

2. Isaac Sene - Kuuma jäbä 

3. Olivera - Thank God I'm an Atheist

4. BESS - Ram pam pam

5. Younghearted - Sun Numero

6. Cyan Kicks - Hurricane

7. Tommi Läntinen - Elämä kantaa mua

Yleisö valitsee voittajan, näin äänestät

UMK22-voittajan valitsevat katsojat ja kansainvälinen raati yhdessä. Finaalissa annettujen yleisöäänten painoarvo on 75 % ja kansainvälisen raadin antamien pisteiden 25 %.

Finaalilähetyksen lopussa, kun kaikki biisit on nähty, voi suosikkikappalettaan äänestää ilmaiseksi Yle-sovelluksella, jonka saa ladattua Android- sekä iOS-älypuhelimiin ja -tabletteihin. 

Lue myös: The Rasmuksen UMK-biisi julki – kappaleen taustalla maailmankuulujen tähtien tuottaja

Äänestää voi myös lähettämällä tekstiviestin tai soittamalla äänestysnumeroon. Ohjeet äänestämiseen annetaan lähetyksen aikana.

Äänet rekisteröidään ainoastaan UMK22-lähetyksen äänestysaikana, eli muina aikoina annetut eivät vaikuta lopputulokseen. 

Suomen Euroviisu-edustaja valitaan lauantaina 26. helmikuuta suorassa UMK-lähetyksessä YLE TV1 klo 21.

25.02.2022 18:01 | Teksti: Sonja Helander I Kuvat: Yle

Seuraa meitä somessa