fbq
tvShauna Rae elää lapsen ruumiissa – avautuu omassa tv-sarjassa rakkauselämästään
Shauna Rae elää lapsen ruumiissa – avautuu omassa tv-sarjassa rakkauselämästään

TLC:llä 17.2. alkavassa uutuussarjassa seurataan 22-vuotiaan Shauna Raen elämää, josta tekee erikoisen se, että Shauna näyttää ja kuulostaa pikkulapselta. Syynä on Shaunalla jo lapsena todettu aivosyöpä, joka pysäytti Shaunan fyysisen kasvun liian varhain. Shaunalle asia varmistui vasta 16-vuotiaana, vaikka jo lapsena hänen huomattiin olevan paljon pienikokoisempi kuin ikäisensä lapset. 

– Silloin tuntui kun maailma olisi hajonnut, Shauna kertoo sarjassa.

Sittemmin Shauna on oppinut näkemään hyötyjäkin siinä, että häntä luullaan yleensä noin kahdeksanvuotiaaksi lapseksi.

– Saan tikkareita kampaamossa, ihmiset eivät tule kerjäämään minulta kaduilla, ja tarvittaessa voin leikkiä tyhmää tai vastaavasti puhua viisaita, jolloin sinua luullaan lapsineroksi, hän kertoo pilke silmäkulmassa.

Poikaystävä häpesi

Shaunan erikoisen olemuksen miinuspuolet liittyvät enimmäkseen fyysisiin haasteisiin, kuten autolla ajamisen vaikeuteen. Tietenkin lapsekkuus tuo haasteita myös sosiaaliseen elämään. Shauna sanoo, että uusien ihmisten tapaaminen deittailumielessä on vaikeaa, koska Shaunaa ei lähestytä koskaan iskemismielessä. Silti hän on tapaillut vastakkaisen sukupuolen edustajia muutamia kertoja. 

– Olen tapaillut idiootteja, k***päitä ja friikkejä. Edellinen poikaystäväni ei esimerkiksi halunnut mennä kanssani ravintolaan syömään tai edes puistoon kävelemään, Shauna muistelee laatiessaan sarjan avausjaksossa itselleen nettideittiprofiilia.

Lue myös: Kanye Westistä kertova mammuttidokkari julki Netflixissä – räppäri raivostui lopputuloksesta

Shaunan mukaan koko perhe lähti mukaan tv-sarjaan hyvillä mielin, koska he tiesivät sarjasta olevan hyötyä muille fyysisesti rajoittuneille ihmisille.

Selviytyjät ja Suomi kiinnostavat

Myös Katsolle tarjoutui tilaisuus vaihtaa Shaunan kanssa muutama sananen. Shauna kertoo, että aiemmin hänen äitinsä pani hänet katsomaan etenkin TLC-kanavalta tuttuja, lyhytkasvuisten ihmisten elämää seuraavia realitysarjoja, jotta Shauna oppisi niistä, miten hän voi tehdä melkein mitä vain omista rajoitteistaan huolimatta. Nyt Shauna on itse tällaisen sarjan päätähti ja inspiraation lähde monille muille ihmisille.

– Tykkään katsoa myös esimerkiksi Selviytyjien kaltaisia sarjoja, joissa ihmiset viedään äärirajoilleen tekemään asioita, joita heidän ei oleteta pystyvän tekemään, Shauna kertoo Katsolle.

Parhaillaan Shauna opettelee ajamaan autolla ja toivoo myös pääsevänsä matkustelemaan maailmalle sarjan tuoman julkisuuden avittamana. Baristanakin työskennellyt Shauna tietää suomalaiset koviksi kahvinjuojiksi ja maailman onnellisimmiksi ihmisiksi, minkä takia häntä kiinnostaisikin päästä käymään Suomessa. Hiljattain hän myös kuuli vaariltaan, että Taru sormusten herrasta -kirjojen haltijakieli pohjautuu osin suomenkieleen. 

Shaunalla on myös viesti kaikille maailman ihmisille:

– Olkaa kilttejä toisillenne ja myös itsellenne. Kannattaa tutustua ennakkoluulottomasti ihmisiin, jotka joutuvat kamppailemaan vaikeiden asioiden kanssa. Ja melkein kaikkihan me joudumme, joko fyysisten tai henkisten rajoitteiden, tai sitten vaan päivittäisten asioiden kanssa. Myönteinen asenne kuitenkin auttaa noissa haasteissa ja uusien ihmisten tapaamisessa.

Lue myös: Anna Delvey tekeytyi miljonääriksi ja huijasi rahaa seurapiireissä – tositapahtumiin perustuva Inventing Anna nyt Netflixissä

I Am Shauna Rae alkaa TLC-kanavalla torstaina 17.2. kello 21. 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
09.02.2022 17:26 | Teksti: Atte Alhainen I Kuvat: TLC

Seuraa meitä somessa