fbq
tvSelviytyjistä pudonnut Karo: Koulukiusaamiseen vertaaminen on väärin
Selviytyjistä pudonnut Karo: Koulukiusaamiseen vertaaminen on väärin

Karoliina Tuomista pidettiin koko kisan ajan kovana pelurina, ja hän nousikin yhdeksi saaren johtohahmoista. Lähinnä pelinappulana muiden pitämä tanssija Joalin Loukamaa nousi kuitenkin häntä vastaan ja sai yllättäen masinoitua koko joukon äänestämään hänet ulos. Karo kertoo, että vaikka pudotus tuli puun takaa, hänellä oli heimoneuvostoon lähtiessä epävarma olo.

– Tavallista enemmän oli pelko perseessä, koska leirissä oli koko päivän ollut aika sekava tunnelma, ja koskemattomuuskisassa meikäläistä selkeästi tykitettiin, hän perustelee.

Jälkiviisaana hän on miettinyt, että olisi voinut vielä yrittää pelastaa itsensä ja puhua muita esimerkiksi äänestämään Kristian Heiskaria ulos. 

– Mutta kisaväsymys alkoi olla siinä vaiheessa jo kova, joten ajattelin, että ihan sama. Jos lähtö tulee tänään, niin sitten se tulee. Kyllä tässä on jo jumankauta pelattu.

Hän myös muistuttaa, että Kristianin kaltaisen vahvan kilpailijan pudottamisyritelmät ovat iso riski oman pelin kannalta.

– Silloin on aina vaarana, että maalitaulu kääntyy omaan selkään. 

Käytin värikynää

Karo on katsonut Selviytyjien jaksoja televisiosta sekavin tuntein. Ohjelmasta on seurannut paljon jälkipyykkiä. Esimerkiksi näyttelijä Kerttu Rissanen ja tubettaja Juuso Karikuusi ovat kertoneet kiusaamisfiiliksistään kuvausten aikana. 

– Sitä on ollut todella ahdistavaa katsoa, ja sanotaanko näin, että en ole lauantai-iltoja ihan hirveästi odottanut. On tärkeää nostaa tällaisia aiheita keskusteluun, mutta mielestäni koulukiusaaminen, johon käytöstä pelissä on paljon verrattu, on vakava asia. Mielestäni on vähän väärin rinnastaa sitä tällaiseen peliin, hän argumentoi.

Juontaja korostaa, ettei halua missään tapauksessa vähätellä toisten negatiivisia kokemuksia ja tunteita.

– Silti olisi hyvä muistaa, että peli on kuitenkin peliä, ja siinä tehdään viihdettä. Eihän viihteen varjolla mitä tahansa saa sanoa, mutta ainakin itse käytin välillä vähän värikynää, että saadaan joistakin asioista mielenkiintoisempia, hän tunnustaa.

Kylmetin itseni

Karo puukotti pelissä monia omia liittolaisiaan selkään. Hän pystyi kuitenkin pitämään hyvin pelin ja todellisen elämän erillään, eikä ottanut asioita henkilökohtaisesti. 

– Muistutin itseäni koko ajan siitä, että on eri asia kohdella toisia hyvin ja samaan aikaan pelata kovaa heitä vastaan. Vaikka tykkäisi toisesta ihmisenä, se ei tarkoita, ettei häntä voisi pelin takia äänestää pois. Vähän ehkä yllättikin, miten siellä kylmetti itsensä.

Hän myöntää, että on ohjelmaa katsoessaan pelännyt kaiken juonittelun ja huonon pöhinän pilaavan hyvät muistot, joita matkasta jäi.

– Kaiken kaikkiaan reissu oli huikea. Mutta luonnollisesti sinne on leikattu kaikki juonittelukohdat ja pelikohdat, jotka ovat tietysti tärkeitä ohjelman etenemisen kannalta. Sieltä ovat jääneet pois ne asiat, joita itse erityisesti muistelen lämmöllä, kun olemme esimerkiksi keskustelleet syvällisiä iltanuotiolla, ja meillä on ollut ihan helkkarin hauskaa. 

 

Selviytyjät Suomi Nelosella lauantaisin klo 20.00.

07.05.2021 16:28 | Teksti: Anuliina Liukkonen I Kuvat: Nelonen Media

Seuraa meitä somessa