fbq
tvRikkaat ja rahattomat: Taikuri Aatu Itkonen tuhlaa 800 euroa viikossa – järkyttyy astuessaan opiskelijaluukkuun: ”Tämä menee kyllä tunteisiin”
Rikkaat ja rahattomat: Taikuri Aatu Itkonen tuhlaa 800 euroa viikossa – järkyttyy astuessaan opiskelijaluukkuun: ”Tämä menee kyllä tunteisiin”

Tamperelainen taikuri Aatu Itkonen, 19, nähdään Rikkaat ja rahattomat -ohjelman neljännessä jaksossa, joka esitetään Nelosella 24.2. Hän vaihtaa koteja samanikäisen Kira Kulmalan kanssa. Aatun elättäessä itsensä taikurina, puhujana, ja juontajana Kira opiskelee ja tekee nollasopimuksella ravintola-alan töitä. On kuukausia, ettei Kiralle ole tarjolla tunnin tuntia. Välillä Kira joutuu pohtimaan, käyttääkö varansa ruokaan vai lääkkeisiin. Hän sairastaa kaksisuuntaista mielialahäiriötä. 

– Mulla on ollut sellainen tilanne, että mun on ollut pakko lopettaa lääkkeet, että saan ruokaa, Kira kertoo ohjelmassa. 

Aatu sen sijaan nauttii luksuksesta. Hän hemmottelee itseään merkkiasusteilla ja vaatteilla sekä noutoruoalla .

Aatun viikkobudjetti on peräti 830 euroa, kun taas Kiran on 50 euroa. He vaihtavat ohjelmassa budjetteja ja kotejaan viikoksi. 

Aatu ja Kira kohtaavat toisensa jakson lopussa. 

Aatu muuttaa asumaan viikoksi Kiran opiskelija-asuntoon, jossa asuu myös hänen kissansa. Mies ei ole tyytyväinen näkemäänsä astuessaan sisään. 

– Heti kun astui sisään, niin kyllähän täällä oli pistävä haju. Se oli ensivaikutelma, joka tuli. Sitten kävelikin kissa vastaan, hän toteaa jaksossa. 

Aatu tutkii kotia keittiötä ja kylpyhuonetta myöten. Hän aukaisee teipillä korjatun pesukoneen, jonka sisältä löytyy haiseva yllätys. 

– Siis onko täällä… Mitä vitsiä? Täällä on märät pyykit! Aatu hämmästelee.

Myös kissanjätökset ovat jääneet Kiralta siivoamatta. 

– Kuka jättää viikoksi märät pyykit koneeseen ja kuka lähtee siivoamatta kissan jätöksiä, jotka haisee täällä? En aio niihin pyykkeihin koskee. Huomatkoot sitten, miltä ne haisee, kun on viikon tuolla koneessa, hän tilittää kameroille.

– Tämä menee kyllä tunteisiin, hän puuskahtaa.

Rikkaat ja rahattomat joka torstai ilmaiseksi Ruudussa heti aamulla ja Nelosella klo 20.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
23.02.2022 13:53 | Teksti: Jasmin Vainio I Kuvat: Nelonen

Seuraa meitä somessa