fbq
tvPaavo Väyryselle oma tv-ohjelma: "Mauno Koivisto vainosi minua"
Paavo Väyryselle oma tv-ohjelma: "Mauno Koivisto vainosi minua"

Paavo Väyrysen uusi ohjelmasarja Dissidentti – Toisinajattelija starttaa AlfaTV:llä lauantaina 27.11. Sarjan seitsemässä jaksossa Paavo käy omakohtaisesti läpi menneiden vuosikymmenien poliittisia kohuja ja yhteenottoja. Kuten ohjelman nimestä voi päätellä, luvassa ei ole täysin riippumatonta tulkintaa lähihistorian käänteistä. 

Katsojia takuulla kiinnostaa ainakin Urho Kekkosen luottomiestä Ahti Karjalaista käsittelevä jakso. Yleisesti tunnettu tarina kaksinkertaisesta pääministeristä sekä ulko- ja talouspolitiikan substanssiosaajasta meni näin: viina vei ja pilasi kaiken. 

Paavo Väyrynen on eri mieltä.

- Karjalaisen alkoholiongelmia uran loppuvuosina on paisuteltu puhumalla rapajuoposta ja rappioalkoholistista. Hänestä pitäisi tehdä elämäkertateos, jossa tulisivat esiin myös valoisat puolet, Väyrynen kommentoi Katsolle.

Lisäksi Väyrysen käsityksen mukaan Ahti Karjalainen oli herkkä ihminen, eikä kestänyt kovan poliittisen taistelun paineita.

Ohjelmassa käsitellään myös Paavo Väyrysen vastoinkäymisiä. Esimerkiksi edesmenneen presidentti Mauno Koiviston kanssa Paavon sukset olivat usein erittäin pahasti ristissä. Erimielisyydet ja valtapeli kulminoituivat 1980-luvun lopun kiivaina vuosina.

- Mauno Koivisto suorastaan vainosi minua 1980-luvulla. Koiviston arkistosta on tullut esiin todisteita siitä, että minua vastaan pelattiin myös Moskovan kortilla. 

Väyrysen ohjelma on katsottavissa myös netissä. Ohjelman toisena vetäjänä nähdään Susanna Junttila.

Dissidentti – Toisinajattelija AlfaTV:llä lauantaisin kello 9.00.

26.11.2021 16:18 | Teksti: Pauli Poutanen I Kuva: Allerin arkisto

Seuraa meitä somessa