fbq
tvNuori nainen osti chihuahuan netistä – nyt hämäristä olosuhteista tulleelle aralle Ticolle etsitään kotia tv:ssä
Nuori nainen osti chihuahuan netistä – nyt hämäristä olosuhteista tulleelle aralle Ticolle etsitään kotia tv:ssä

Nelosen Koiralle koti -ohjelman neljännessä jaksossa vailla kotia on pikkuruinen Tico, jonka alku elämässään on ollut kuoppainen. 

Lue myös: Janni Hussi juontaa uutta koiraohjelmaa: "Tämä on unelmien juontopesti"

Tico on todennäköisesti pentutehtailun tulos, ja koettu tausta on jättänyt siihen jälkensä. 

Noin yhdeksänkuinen karvakuono on hyvin arka, eikä se ole oppinut sisäsiistiksi tai kävelemään hihnassa. Tico arastaa ihmisiä, mutta pärjää muiden koirien kanssa. Janni Hussin luotsaamassa ohjelmassa sille etsitäänkin kotia, jossa olisi muita karvakavereita antamassa rohkeutta. 

Tico on ennen ohjelmaa sijoitettuna sijaiskotiin. Sijaishoitaja Ellu kertoo, ettei sen taustoista ole mitään tietoa ja ikäkin on vain arvio. 

– Tico tuli nuorelta naiselta. Hän oli ostanut sen Tori.fi-ilmoituksen perusteella. Selvittelimme Ticon juuria, ja on vahva epäilys, että sen juuret menevät pentutehtaalle Venäjälle.

Ellu muistuttaa katsojia siitä, että pentutehtailu on hyvin epäeettistä, eikä sitä pitäisi tukea lainkaan. 

– Ostajat kuitenkin tukevat tätä toimintaa, Ellu toteaa. 

Sijaishoitaja listaa jaksossa, että ostajana kannattaa olla huolissaan, jos koiran vanhempia ei pääse tapaamaan tai jos se on halvalla myynnissä. Myös jos kasvattajalla on kiire päästä eroon eläimestä tai hän ei ole kiinnostunut, mihin koira on menossa, tulisi hälytyskellojen soida. 

Pentutehtailussa yleensä maksimoidaan määrä, ja pentuja teetetään nartuilla joka juoksuista välittämättä koiran hyvinvoinnista. 

– Siinä vaiheessa, kun nartusta ei ole enää hyötyä, se hylätään. Koiria pidetään myös hyvin epäinhimillisissä oloissa. Tällaisilla koirilla myös fyysiset ja psyykkiset ongelmat periytyvät, Ellu selventää ohjelman katsojille. 

Koiralle koti keskiviikkoisin Nelosella kello 20. 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
Teksti: Jasmin Vainio I Kuvat: Nelonen