fbq
tvMiten Leijonat valmistautuvat olympialaisiin? – Tv-kamerat seurasivat kesästä asti
Miten Leijonat valmistautuvat olympialaisiin? – Tv-kamerat seurasivat kesästä asti

Pelaajat puhuvat sekä omista jääkiekkomuistoistaan takavuosien kisoista että siitä, mitä ajatuksia leijonapaita heissä herättää. Kamerat kulkevat tiiviisti tunnettujen maajoukkuepelaajien mukana aina kesäharjoittelusta kotioloihin sekä pukuhuoneisiin tallentaen taustoja ja ajatuksia valmistauduttaessa kohti olympiatalvea ja -turnausta. 

Huippu-urheilijoiden elämää katsojille avaavat muun muassa naisten joukkueen avainpelaajista Jenni Hiirikoski, Ronja Savolainen ja Susanna Tapani. Mukana ovat myös miesten joukkueeseen jo valitut, mutta sittemmin NHL:n päätöksen vuoksi olympiajoukkueesta pois jääneet Aleksander Barkov, Sebastian Aho ja Mikko Rantanen. Lisäksi sarjassa tavataan useita muita suomalaisia NHL-pelaajia, Suomea edustaneita entisiä maajoukkuepelaajia ja valmentajia. 

Valmennusjohdon työskentelyä seuraamalla katsojille avautuu pelaajavalintojen taustat ja tulevien joukkueiden roolitukset. Päävalmentajien Jukka Jalosen ja Pasi Mustosen ja General Managerien Jere Lehtisen ja Tuula Puputin arjen työtä seuraamalla ja heidän kertomana katsojille avataan kokonaisuutta, jonka lopputuloksena joukkueet lopulta muodostuvat. 

Lue myös: Tässä ovat UMK-finalistit 2022 – mukana muun muassa The Rasmus ja Tommi Läntinen

Leijonat kohti Pekingiä 24.–28.1. kaksi jaksoa päivässä TV5-kanavalla.

Kuva: Discovery