fbq
tvMiten itsenäisyyspäivää vietetään ilman Linnan juhlia? – Katso tv-ohjelmisto
Miten itsenäisyyspäivää vietetään ilman Linnan juhlia? – Katso tv-ohjelmisto

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanottoa ei tänä vuonna järjestetä, mutta juhlapäivänä nähdään paljon muuta itsenäisyyspäivän ohjelmaa. 

Ylen Linnan juhlat -lähetys nähdään TV1:ssä ja Areenassa kello 19.15 alkaen, vaikka itsenäisyyspäivän kutsuvierastilaisuus Presidentinlinnassa on koronatilanteen vuoksi peruttu. Myös etkot ja jatkot vietetään Ylen kanavilla. 

Linnan juhlat -ohjelmassa keskustellaan presidenttiparin ja suomalaisten kanssa. Lisäksi lähetyksessä huomioidaan korona-aikana ansioituneita henkilöitä, veteraaneja ja lottia sekä nähdään huippuartistien esityksiä. Itsenäisyyspäivän juhlavaa tunnelmaa kotisohville välittää entuudestaan tuttu juontajapari Ella Kanninen ja Jussi-Pekka Rantanen. Yleisökin pääsee osallistumaan juhlintaan chatin välityksellä. Lähetys on kaksikielinen.

Lue myös: Linnan juhlat on peruttu – kutsut voimassa ensi vuoteen
 


Linnan etkot ja jatkot juhlitaan yhdessä kaikkien suomalaisten kanssa. Kello 16.00 alkava Kohti Linnan juhlia esittelee Rosa Kettumäen ja Antti Sahlstömin johdolla muun muassa suomalaisia porukoita, jotka ovat tänä syksynä voineet taas palata yhteen rakkaiden harrastustensa pariin. Yhteisöllisyyden eri muodoista ovat ohjelmassa kertomassa muun muassa cheerleadingin maailmanmestarit ja suosikkitubettajat. 

Linnan jatkoilla juontaja Mikko Kekäläinen kutsuu kaikki kotijatkoille kello 20.45. Iltamien menusta vastaa kokki Kozeen Shiwan ja musiikista Eini, Jonna Tervomaa, Jesse Markin sekä Ursus Factory.

Ylellä on luvassa myös muuta itsenäisyyspäivän ohjelmistoa. Ohjelmistossa on muun muassa tuttuun tapaan Edvin Laineen Tuntematon sotilas -elokuva (1955), joka esitetään Teema & Femillä kello 13.10. Aku Louhimiehen uusi versio Tuntemattomasta sotilaasta nähdään TV2:lla kello 21.55. RSO:n itsenäisyyspäivän juhlakonsertti nähdään puolestaan Teema & Femillä ja Areenassa kello 15.00. Jopa Pikku Kakkosessa on oma juhlapäivän lastenkonserttinsa Aika metka matka, joka esitetään aamuohjelmistossa kello 9.08. 

Lue myös: Nämä isänmaalliset elokuvat esitetään tv:ssä itsenäisyyspäivänä

Artikkelia korjattu 6.12. klo 12.45: Puolustusvoimien järjestämä itsenäisyyspäivän paraati on peruttu, ja TV1:n ohjelmisto muuttunut.