fbq
tvMikko Leppilammen läpimurtorooli Helmiä ja sikoja tv:ssä – tältä hän näytti 20 vuotta sitten
Mikko Leppilammen läpimurtorooli Helmiä ja sikoja tv:ssä – tältä hän näytti 20 vuotta sitten

Perttu Lepän ohjaaman komediaelokuvan päärooleissa nähdään Mikko Leppilampi, Unto Helo, Jimi Pääkallo, Timo Lavikainen, Amanda Pilke ja Laura Birn

Elokuvassa Hirvosen veljesten Läden, Timon (Unto Helo), Ruhon (Timo Lavikainen) ja Pojun (Jimi Pääkallo) elämä keskittyy pimeän viinan kauppaamiseen ja sohvalla löhöilyyn. Pojat saavat yllättäen uuden perheenjäsenen, kun heidän pikkusiskopuolensa Saara (Amanda Pilke) muuttaa heille asumaan. Selviää, että hänellä on upea lauluääni, ja pojat keksivätkin ilmoittaa siskopuolensa lastenlaulukilpailuun. Tyttöä valmentamaan palkataan entinen tenavatähti Laura (Laura Birn). 

Lue myös: Millenniaali, muistatko nämä teinileffat?

24-vuotiaalle Mikko Leppilammelle kyseessä oli ensimmäinen elokuvarooli. Tuolloin vielä tuntematon näyttelijä vakuutti taidoillaan, ja hän kahmaisikin itselleen Läde Hirvosen roolista parhaan miespääosan Jussi-palkinnon. Leppilampi oli aloittanut Teatterikorkeakoulun vuonna 2000, mutta opinnot jäivät kesken uran lähtiessä huimaan nousukiitoon Helmiä ja sikoja -elokuvan jälkeen. Hän on edelleen yksi Suomen tunnetuimpia näyttelijöitä ja myös suosittu juontaja. Helmiä ja sikoja nosti tähdiksi myös Laura Birnin ja Amanda Pilkkeen.

Helmiä ja sikoja Yle Teema & Fem tiistai 22.3 kello 22.

22.03.2022 14:44 | Teksti: Jasmin Vainio I Kuvat: TV2, Atte Kajova.

Seuraa meitä somessa