fbq
tvMasterChef-tuomari Helena Puolakka työskentelystään Gordon Ramsayn kanssa: "Hän oli tosi rankka"
MasterChef-tuomari Helena Puolakka työskentelystään Gordon Ramsayn kanssa: "Hän oli tosi rankka"

Euroopan tähtiravintoloissa kouliintunut, kotiinpaluun tehnyt Helena Puolakka tuo MasterChef-keittiöön kansainvälistä kokemusta, sillä hän työskennellyt yli 20 vuotta ulkomailla muun muassa kolmen Michelin-tähden ravintoloissa: keittiömestarina Lontoon La Tante Clairessa ja Pariisissa Hotel Balzacissa. Tällä hetkellä hän johtaa tällä hetkellä ravintola Savoyn keittiötä ja salia. 

Valmistuttuaan Perhon ravintolakoulusta 1990-luvulla Helenan tie vei Norjaan ja sieltä Lontooseen. Hän työskenteli suurkaupungissa rääväsuisen julkkiskokki Gordon Ramsayn ravintolassa vuonna 1995. 

- Noh, siellä oppi tekemään paljon töitä. Paljon minulta tästä kysytään. Ei se helppoa ollut. Hän oli tosi rankka ja suorasanainen, mutta se oli sitä 1990-lukua. Hän on varmasti uransa aikana oppinut läksynsä, että sellainen käyttäytyminen, jota hän nuorempana keittiössä harjoitti, on loppunut. 

Lue myös: Tässä ovat MasterChef Suomi -ohjelman kotikokit – mukana rokkaava insinööri, eläköitynyt lentoemäntä ja ekotaiteilija

Huippuravintolassa työskentely on Helenasta samankaltaista Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Keittiömestari on asunut Suomessa nyt puolitoista vuotta.

- En ole kaivannut takaisin töihin ulkomaille, sillä koen olevani niin hyvässä paikassa juuri nyt. Olen ylpeä siitä, että olen saanut lähteä johtamaan Savoyta ja toteuttamaan isoja asioita siellä.

Helena sanoo, ettei kadu Suomeen muuttamista. Hän kertoo kotiutuneensa tänne erittäin hyvin miehensä ja lastensa kanssa.

- Ehkä sellainen yleismaailmallinen Helsingin pienuus on välillä iskenyt päin kasvoja. Täällä on niin hiljaista. Eikä asiaa auta se, että yli puolet täällä asutusta ajasta olemme olleet pandemian keskellä.

Suomalaisiin ravintolatyöntekijöihin Helena on ollut erittäin tyytyväinen.

- Suomalaisilla on hyvin korkea työmoraali. He ovat lojaaleja, ja nuoret tekijät ovat todella ammattitaitoisia. Lontoossa työskennellessäni minun tiimissäni oli monia suomalaisia töissä, jotkut jopa useita vuosia. Huomasin, että suomalaisten osaaminen on erinomaista. 

Lue myös: MasterChef-tuomari Henri Alén hämmästelee kotikokkien tasoa: "YouTubea on katsottu"

Masterchef Suomi alkaa tiistaina 15.2. klo 20 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa tuplajaksoin.

Teksti: Henryk Björkström I Kuvat: Timo Korhonen, MTV