fbq
tvMädät omenat porautuu inhimillisyyden ytimeen
Mädät omenat porautuu inhimillisyyden ytimeen

Opiskelija-aktivisti Onerva lähetetään vasten tahtoaan hoitoon syrjäisellä saarella sijaitsevaan Kotkakallion mielisairaalaan. Aggressiiviseksi diagnosoitu Onerva ei hyväksy hullun leimaa ja alkaa pian epäillä, että hänelle määrätyissä hoitotoimenpiteissä on jotain outoa.

Marja Pyykön ja Pamela Tolan ohjaama Mädät omenat on 1970-luvun Suomeen sijoittuva fiktiivinen kertomus yhteiskunnan normeja uhmaavista naisista. Tarina on saanut inspiraatiota Seilin saaren historiasta, jossa toimi naisten mielisairaala vuosina 1889-1962. 

– Osana taustatöitä yövyin Seilin saarella entisessä potilashuoneessa ja tutustuin sairaalan historiaan. Lisäksi tutustuin sen arkistoihin ja potilaiden kirjeenvaihtoon Turun kansallisarkistossa, kertoo sarjan pääkäsikirjoittaja Mia Ylönen tiedotteessa.

Kansainvälisenä yhteistyönä tuotettu kahdeksanosainen sarja kuvattiin viime kesänä Virossa. Sarjan pääosan näyttelee Satu Tuuli Karhu. Muissa keskeisissä rooleissa nähdään Santeri Kinnunen, Armi Toivanen, Sonja Kuittinen, Wanda Dubiel, Marjaana Maijala, Paavo Kinnunen, Anna-Leena Härkönen ja Hannes Suominen

Seuraa meitä somessa