fbq
tvLaatujännäri Nousuveden toinen kausi alkaa tänään uusintana
Laatujännäri Nousuveden toinen kausi alkaa tänään uusintana

Ruotsalaisesta Nousuvesi-laatujännäristä käynnistyy tänään uusintana toinen tuotantokausi. Nuori poliisi Olivia Rönning (Julia Ragnarsson, kuvassa) ja entinen rikoskomisario Tom Stilton (Kjell Bergqvist) kohtaavat jälleen, kun kumpikin törmää tahollaan murhaan. 

10-osaisella kakkoskaudella sarjan tapahtumapaikkoina on kaksi kaupunkia, Ruotsin Tukholma ja Ranskan Marseille. Tukholmassa tullivirkailija Bengt Sahlmanin 17-vuotias tytär Sandra (Saga Samuelsson) löytää isänsä kuolleena kotoa. Poliisikomisario Mette Olsäter (Cecilia Nilsson) saa tapauksen hoidettavakseen.

Pitkältä matkalta palannut Olivia kulkee sattumalta Sahlmanien kodin ohi, kun poliisi tutkii tullivirkailijan tapausta. Nuori Sandra on nyt menettänyt molemmat vanhempansa, ja hänen kohtalonsa koskettaa Oliviaa.

Marseillessa löydetään sokea nainen raa'asti murhattuna. Tutkimuksia johtaa paikallinen rikosetsivä Michelle Fabre (Marie Berto), joka on tehnyt vuosia sitten yhteistyötä Olsäterin ja Stiltonin kanssa. Abbas el Fassi (Dar Salim) tunnistaa  ranskalaislehden kuvasta murhatun naisen elämänsä rakkaudeksi, Samiraksi. Mies päättää matkustaa Marseilleen selvittämään, mitä naiselle on tapahtunut, ja saa Tom Stiltonin mukaansa.

Nousuveden (Springfloden) 2018 valmistunut toinen kausi pohjautuu Cilla ja Rolf Börjlindin rikosromaaniin Kolmas ääni (Den tredje rösten). Kauden ovat ohjanneet Niklas Ohlson ja Pontus Klänge

Nousukauden toista kautta esitetään TV1:n myöhäisillassa joka arkipäivä ma 9.8. alkaen.  Ensimmäisen jakson lähetysaika on tänään klo 22.45. Yle Areenasta jaksot löytyvät  kuukauden ajan. 

09.08.2021 15:53 | Teksti: Satu-Maria Niikko I Kuvat: Niklas Maupoix/Yle Kuvapalvelu

Seuraa meitä somessa