fbq
tvKesäillan valssi tanssittaa taas – juontaja Sari Tamminen hämmentyi: "Osa tanssii tennareissa ja teknisissä asuissa"
Kesäillan valssi tanssittaa taas – juontaja Sari Tamminen hämmentyi: "Osa tanssii tennareissa ja teknisissä asuissa"

Kesäillan valssin uusinnat ilahduttavat televisiokatsojia jälleen 22.7. alkaen TV2:lla. Ohjelmat on nauhoitettu kesälavoilla vuosina 2008–2010, jolloin juontajina toimivat Sari Tamminen ja Janne Kataja.

Sari juonsi ohjelmaa aivan sen alusta saakka, jo vuonna 1992, kun sen nimi vielä oli Sataman valot. Kesäillan valssin lopettaminen harmittaa häntä yhä.

– Nykypäivänä uusien iskelmälaulajien ja orkestereiden on vaikeampaa nousta pinnalle, mikä on surullista. Tällaiselle ohjelmalle olisi tarvetta, Sari sanoo.

Suosikkiohjelman lopettamispäätös on osa normaalia televisioarkea, eikä siihen liity dramatiikkaa. 

– Teimme ohjelmaa pitkään, ja ymmärrän, että tuli aika uudistua. Rahasta alkoi olla tiukkaa, ja Kesäillan valssi oli kallis tuotanto. TV2:ssa alkoivat muutenkin isot muutokset, ja oman tuotannon sijasta ryhdyttiin ostamaan ohjelmia ulkopuolisilta tuotantoyhtiöiltä.

Lue myös: Muistatko takavuosien sähäkän tv-toimittajan Teresa De Rita-Cavlekin? – Vaikuttaa nykyään kameran takana

Sarille jäi Kesäillan valssista monia hyviä muistoja. Hän antaa valtavat kehut ohjelman tekijätiimille, jonka ansiosta hän viihtyi työssään kaikki vuodet.  

– Ohjelmassa näkyy vankka ammattitaito, joka tekijöillämme oli ääni- ja valo-osastosta alkaen. Meillä oli kova yhteishenki. Opin tuntemaan kaikki suomalaiset artistit, ja he tykkäsivät tulla ohjelmaan. 

Sari on juontanut myöhemmin myös Tanssi kanssain -ohjelmaa

– Ajat ovat muuttuneet. Ennen tansseihin tultiin paremmissa vaatteissa ja korkokengissä, kun nykyään osa tanssii tennareissa ja teknisissä asuissa, joissa ei tule hiki.

Sari on nähty myös AlfaTV:llä Kansan kesken -keskusteluohjelman vetäjänä. Lisäksi hän on juontanut aiemmin useita TV2:n viihdeohjelmia, raviaiheista ohjelmaa Kutosella ja tehnyt juontokeikkoja.

Lue myös: Kuka on ollut mieleenpainuvin TTK-kilpailija kautta historian? Jukka Haapalaiselta yllättävä vastaus

Sari viihtyy yhä televisiotöissä, vaikka ei varsinaisesti kaipaa kameran eteen.
– Ei minun tarvitse näkyä ruudussa, vaan tykkäisin kovasti työskennellä esimerkiksi tuottajana. Minulla on myös aivan ihana ohjelmaidea, jossa tarkastellaan, millaisesta elämästä tunnetut henkilöt haaveilivat lapsena, ja mitä se on nyt.

Sari sanoo, että hän tekisi mielellään mitä tahansa ohjelmia, mutta peruu sanansa nopeasti.
– Missään tapauksessa en lähti mukaan tositelevisio-ohjelmiin, joissa nolataan ihmisiä. Pidän tavalliseen elämään liittyvistä ohjelmista, kuten Maajussille morsiamesta ja Farmi Suomesta. Kyllä minua harmittaa, että töitä ei ole tarpeeksi, koska tämä ala on minun juttuni.

Lue myös: Tässä ovat uudet rakkautta etsivät maajussit 

Kesäillan valssi TV2:lla perjantaisin ja lauantaisin. Jaksot katsottavissa myös Yle Areenassa.

 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
22.07.2022 11:15 | Teksti: Teksti Nanna Drummond | Kuvat: Timo Korhonen, Yle

Seuraa meitä somessa