fbq
tvJarmo Koski 70 vuotta: Olen muutakin kuin Seppo Taalasmaa
Jarmo Koski 70 vuotta: Olen muutakin kuin Seppo Taalasmaa

Suosikkinäyttelijä Jarmo Koski täytti 70 vuotta 2. heinäkuuta. Mies tunnustaa, että pyöreiden vuosien täyttäminen tuntui hämmentävältä.

– Sitä on aina ollut olevinaan niin nuori ja ajatellut, että 70-vuotiashan on ikivanha. Nyt se osui sitten omalle kohdalle. Mutta kyllä seitsemänkymppinen voi ihan hyvin käydä kuntosalilla ja vaikka joogata. Ja jotkut ovat vielä tässä iässä kovia näyttelemäänkin, Koski nauraa.

Hän haaveili vielä talvella, että pääsisi juhlimaan suurta merkkipäiväänsä Välimerellä.

– Vietin esimerkiksi viisikymppiseni Kreetan saarella kaikkiaan 37 vieraan kanssa. Olen halunnut ulkomaille jo pitkän aikaa, koska käyn tavallisesti reissussa parikin kertaa vuodessa.

Juhlan kunniaksi Jarmo vuokrasi lopulta talon kauniista maisemista Karjalohjalta. Vieraina olivat täysi-ikäiset lapset puolisoineen ja tietysti vaimo. 

Tekee töitä eläkkeellä

Kun puhutaan Jarmo Koskesta, monelle tulee usein mieleen Salatut elämät ja Seppo Taalasmaa.

– Olen tehnyt paljon muutakin, kuten tuhansia rooleja ääninäyttelijänä. Tuntuu hienolta, kun minut muistetaan muunakin kuin Seppona. Teen äänitöitä edelleen lähes viikoittain.

Salattuihin elämiin hänet on saatu palaamaan useita kertoja uudelleen paitsi yleisön, myös tuottajan pyynnöstä.

– Hän osaa imarrella minua niin paljon, että se hivelee itsetuntoani. Ja tämä on nyt sitten puolileikillä sanottu, Koski hekottaa.

Jarmo Koski esitti Seppo Taalasmaata vuosina 1999–2013 ja on palannut rooliin vielä useita kertoja sen jälkeenkin. Myös Maija-Liisa Peuhun näyttelemä Ulla Taalasmaa oli sarjan pitkäikäisimpiä hahmoja.

Haluan elää hetkessä

Näyttelijä uskoo, että työkeikat tulevat vähenemään, jos hän päättää toteuttaa matkustushaaveitaan. 

– Olemme puhuneet vaimon kanssa, että haluamme tulevaisuudessa viettää enemmän aikaa ulkomailla. Vastaan kuitenkin jatkossakin myöntävästi mielenkiintoisiin työtarjouksiin.

Hän suhtautuu tulevaisuuteen kaiken kaikkiaan myönteisesti.

– Haluan tehdä kaikkea vielä mahdollisimman pitkään ja ennen kaikkea leppoisasti omaan tahtiin. Olisi tärkeää oppia elämään kuin lapsi, tässä hetkessä, ettei haikailisi menneitä tai murehtisi tulevasta. Jos siihen pystyisi, niin olisi hyvä.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
09.07.2021 14:08 | Teksti Henryk Björkström I Kuvat Allerin arkisto, MTV

Seuraa meitä somessa