fbq
tvJättiyllätys! Vesala ja Mmiisas ovat UMK-juontajat
Jättiyllätys! Vesala ja Mmiisas ovat UMK-juontajat

Suomen arvostetuimpiin ja seuratuimpiin artisteihin lukeutuva Vesala sekä yksi maamme suurimmista sosiaalisen median vaikuttajista Mmiisas ovat molemmat ensimmäistä kertaa juontamassa UMK:n kokoluokan tapahtumaa ja odotukset ovat molemmilla korkealla. Vesalalle oma esiintyminen UMK22-show’ssa kruunaa kokemuksen.

– UMK:ssa otin tavallaan pestin hulluuteen, koska en yhtään tiedä onko minusta juontajaksi, Vesala kuvailee. 

– Odotan UMK:ssa upeita esityksiä sekä ihan eniten sitä hetkeä, kun saamme kysyä kansainvälisiltä raadeilta pisteet. Omassa esityksessäni on ihan mieletön tekijätiimi mukana, ja on ilo saada lavalle myös suomalaisen nykytanssikentän ammattilaiset koreografi Natasha Lommin johdolla. Hänen kädenjälkensä on tuttua jo esimerkiksi omalta areenakeikaltani, hän jatkaa tiedotteessa. 

Mmiisas kertoo olevansa todella kiitollinen juontajapestistä ja mahdollisuudesta päästä kehittämään omia juontotaitojaan. 

– Kun kuulin juontomahdollisuudesta, purskahdin itkuun ja jalat pettivät alta. Mmiisas kertoo. 

– Tämä on minulle uskomattoman hieno tilaisuus ja Euroviisu-fanina on upeaa päästä kokemaan UMK-huuma paraatipaikalta. Olen tuottanut sosiaalisessa mediassa sisältöä yli 10 vuotta ja YouTube-videoita kuvatessa perinteisen median maailma ja tv-esiintyjän työ ovat alkaneet kiinnostaa enemmän. Suoran lähetyksen taianomainen tunnelma kiehtoo minua, hän jatkaa. 

Lue myös: Tässä ovat UMK-finalistit 2022 – mukana muun muassa The Rasmus ja Tommi Läntinen


 

Mukaan euroviisuhuumaan 

Mutta mitä Euroviisut merkitsevät Paula Vesalalle?

– Kuuntelin jo ihan pienenä menneitä Euroviisuja. Katsoin kaikki tenavatähdet ja osallistuinhan Popstarsiinkin, sillä musiikkiohjelmat ovat aina kiehtoneet minua. Katson välillä vieläkin Katri Helenan Katson sineen taivaan -esitystä vuodelta 1979. Täydellinen veto!

Vesalan ikimuistoisin viisuvuosi on 1985, jonka hän oli äänittänyt c-kasetille. Sonja Lumpeen Eläköön elämä ja yö on hänen kaikkien aikojen suosikkiviisubiisinsä Katson sineen taivaan rinnalla.

Mmiisas puolestaan aloitti Youtube-videoiden tekemisen vuonna 2013 ja on tällä hetkellä yksi seuratuimmista sosiaalisen median vaikuttajista Suomessa. Hänen Youtube-tilillään on 388 000 tilaajaa, Instagramissa yli 440 000 seuraajaa, ja Kauppalehti nimesi hänet kymmenen vaikutusvaltaisimman media-alan vaikuttajan joukkoon vuonna 2016.  

– Euroviisut ovat minulle kevään kohokohta ja merkki alkavasta kesästä. Innostuin Euroviisuista kunnolla 11-vuotiaana Lordin voiton jälkeen. Meillä on kotona tapana pitää aina kisakatsomo ja fiilistellä biisejä semifinaaleista lähtien. Kaikista eniten vaikutuin Marija Šerifoviin esityksestä Molitva, jolla Serbia voitti Euroviisut Helsingissä 2007.
 

Juontajat: ”Luvassa kaikkien aikojen upein UMK-show” 

Juontajakaksikko odottaa helmikuun UMK22-show’sta kaikkien aikojen upeinta, ja molemmat ovat innoissaan finaalin kovasta tasosta. 

– Vähän vaihtelevin tuntein olen seurannut Suomen Euroviisu-karsintoja vuosikymmenten varrella. Viisuja pidettiin jossain vaiheessa kuolonsuudelmana uralle, mutta nyt se kiinnostaa kaikkia, Vesala sanoo ja kertoo olevansa ylpeä UMK:n tekijäporukasta, jonka ansiosta show'sta on tullut tasokas ja kiinnostava.

Myös Mmiisas ylistää UMK-kilpailijoita ja -show’ta:

– Olen luukuttanut kilpailijoiden biisejä joka päivä niiden julkaisusta lähtien. Olen varma, että tulossa on kaikkien aikojen upein UMK-show!
 

Lähtisitkö itse mukaan laulukilpailuun?

Vesalalla on siis kokemusta vuosituhannen alun Popstars-kilpailusta ja Mmiisas puolestaan osallistui viime vuonna Masked Singer -ohjelmaan saaden kehuja laulamisestaan. Miten juontajat itse suhtautuvat UMK:n kaltaiseen kilpailuun osallistumiseen?

– Se ei ehkä ole juuri minun paikkani artistina, mutta olin kyllä tekemässä Stigin Laululeija-kappaletta, jolla hän pyrki edustamaan Suomea viisuissa. Ehkä biisintekijänä voisin olla mukana toistekin, Vesala kommentoi. 

– Sen verran paljastan, että laulajanuraa on ehdotettu minulle paristakin eri suunnasta. Olen siitä otettu, mutta siitä huolimatta laulelen mieluummin yksin autossa kuin muiden kuullen. Esiintyminen ja juontaminen sen sijaan tuntuvat enemmän omalta jutulta, Mmiisas sanoo. 

Suomen Euroviisu-edustaja valitaan lauantaina 26. helmikuuta suorassa UMK-lähetyksessä klo 21.

01.02.2022 09:09 | Teksti: Jasmin Vainio Kuvat: Nelli Kenttä / Yle

Seuraa meitä somessa